iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
8 su bardağı un
250 gr erimiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı pekmez
Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Cevizleri irice dövüp pekmezle karıştırın
2 bardak suyla tozşekeri kaynatın Soğuması için bekletin
Margarini eritin, sıvıyağ, ılık su, tuz ve karbonatı karıştırın İçine yavaş yavaş un ilave edip sert bir hamur tutun 20 dakika bekletin
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın Her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın Hamurun kenarlarını keserek dikdörtgen şekline getirin Ortasına cevizli pekmezi uzun bir şerit halinde koyun Hamuru rulo haline getirip ters çevirin Sonra da 34 santim kalınlığında kesip tepsiye dizin 175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz soğumuş şurubu üstüne gezdirerek dökün
8 su bardağı un
250 gr erimiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı pekmez
Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Cevizleri irice dövüp pekmezle karıştırın
2 bardak suyla tozşekeri kaynatın Soğuması için bekletin
Margarini eritin, sıvıyağ, ılık su, tuz ve karbonatı karıştırın İçine yavaş yavaş un ilave edip sert bir hamur tutun 20 dakika bekletin
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın Her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın Hamurun kenarlarını keserek dikdörtgen şekline getirin Ortasına cevizli pekmezi uzun bir şerit halinde koyun Hamuru rulo haline getirip ters çevirin Sonra da 34 santim kalınlığında kesip tepsiye dizin 175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz soğumuş şurubu üstüne gezdirerek dökün