Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Parça Çikolatalı Kek

Cevizli Parça Çikolatalı Kek
0
40

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Cevizli Parça Çikolatalı Kek cevizli çikolatalı kek, yapımı, malzemeleri nelerdir, kek yapımı hakkında, herşeyi buradan bulabilirsiniz​Canım cevizli parça çikolatalı kek istedi​ Hadi melişler yapalım mı?​ Zorunlu Malzemeler :​ • 210 gram tereyağı (oda sıcaklığında) • 1 ½ cup toz şeker ya da 2 cup esmer toz şeker • 2 cup un • 2 büyük zirve veya 3 küçük irtifa yumurta • ½ akarsu kaşığı karbonat • ½ paket kabartma tozu • ½ çay kaşığı deniz tuzu (yahut adi tuzlu) • 1 paket Dr Otker Gourmet Vanilin • 1 cup hindistancevizi rendesi • 1 cup iri parçalara ayrılmış ceviz içi • 1 cup bitter parça çikolata​ id (Parça çikolata bulamazsanız iyice satın aldığınız çikolatayı bıçakla minik parçalara bölerek kullanabilirsiniz Damla çikolata kullanılmasını aynı lezzeti veremeyeceği için tavsiye etmiyorum)​ 1548686617 1548686617 cevizliparcacikolatalikek5c4f151e48cc0cevizliparcacikolatalikek5c4f151e48cc0 cevizliparcacikolatalikek5c4f151e48cc0 Yapılışı; 1 Fırın ön ısıtma için 180 ºC'ye ayarlanır 2 Kek inşa itibarı ile çok pozitif kabarmadığı ve tepe gerektirmediği için 26 veya 28 cm'lik çember kalıba ya da eşdeğer ölçüde karedikdörtgen kalıba yağlı kağıt serilerek hazırlanır 3 Un, tuzlu, kabartma tozu ve karbonat birlikte elenir 4 Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserin seri devrinde 4 dakika çırpılır 5 Toz şeker eklenir, 3 dakika daha çırpılır 6 Yumurtalar bir bir eklenir Her yumurtadan sonra 1 dakika çırpılır ve vanilya eklenerek bir zaman daha karıştırılır 7 Mikserin devri düşürülerek birlikte elenmiş kuru karışım eklenir ve bütünleşinceye değin karıştırılır 8 Ceviz, çikolata ve hindistancevizi rendesi spatula ile hamura eklenir ve kalıba boşaltılır 9 Evvelden ısıtılmış 180 ºC fırında 40 dakika pişirilir 10 Piştikten daha sonra tel ızgara üzerinde soğutulur 11 Oda sıcaklığına ulaştığında kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır​  
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt