iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Patlıcan Sarma (Gürcü Mezesi ) Tarifi İçin Malzemeler
*34 adet uzun patlıcan
İç Malzemesi için;
*1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
*1 adet büyük diş sarımsak
*Kişniş tozu
*Tuz
*Safran (yoksa şart değil)
*Toz kırmızı biber
Cevizli Patlıcan Sarma (Gürcü Mezesi ) Tarifi Yapılışı Gürcistan’a yolunuz düşerse mutlaka yemenizi tavsiye edeceğim bir mezedir İlk tattığımda kesinlikle öğrenmeliyim demiştim ve içine koydukları baharatları sorup hemen gidip almıştım
Baharatları bizimkilerden biraz farklı olsa da hemen hemen aynı tadı yakalayabileceğiniz bize uyarlanmış haliyle tarifi vermeye çalışacağım
Önce iç malzemesini hazırlayalım Çekilmiş ceviz içini bir kaba alıp üzerine biraz sıcak su dökelim ama çok değil bulamaç gibi olmalı Bu sıcak su cevizin beyaz kalmasını ve rahat sürülebilmesini sağlayacak Baharatları damak tadınıza göre sırasıyla tuz, kişniş tozu, sarımsak, safran ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırın Toz kırmızı biber rengini değiştirecek kadar olmasın Bazı tariflerde nar ekşisi ekliyorlar fakat orjinalinde yok ama nar taneleri ile süsleyip servis edebilirsiniz
Patlıcanları uzunlamasına kesip kızgın yağda kızartın Sonrasında hazırladığımız içi resimdeki gibi üzerine sürerek yayın Patlıcanları sarıp rulo haline getirin ve her iki tarafına çay kaşığı yardımıyla iç malzemeden sürüp servis tabağına alın Afiyet olsun
*
*34 adet uzun patlıcan
İç Malzemesi için;
*1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
*1 adet büyük diş sarımsak
*Kişniş tozu
*Tuz
*Safran (yoksa şart değil)
*Toz kırmızı biber
Cevizli Patlıcan Sarma (Gürcü Mezesi ) Tarifi Yapılışı Gürcistan’a yolunuz düşerse mutlaka yemenizi tavsiye edeceğim bir mezedir İlk tattığımda kesinlikle öğrenmeliyim demiştim ve içine koydukları baharatları sorup hemen gidip almıştım
Baharatları bizimkilerden biraz farklı olsa da hemen hemen aynı tadı yakalayabileceğiniz bize uyarlanmış haliyle tarifi vermeye çalışacağım
Önce iç malzemesini hazırlayalım Çekilmiş ceviz içini bir kaba alıp üzerine biraz sıcak su dökelim ama çok değil bulamaç gibi olmalı Bu sıcak su cevizin beyaz kalmasını ve rahat sürülebilmesini sağlayacak Baharatları damak tadınıza göre sırasıyla tuz, kişniş tozu, sarımsak, safran ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırın Toz kırmızı biber rengini değiştirecek kadar olmasın Bazı tariflerde nar ekşisi ekliyorlar fakat orjinalinde yok ama nar taneleri ile süsleyip servis edebilirsiniz
Patlıcanları uzunlamasına kesip kızgın yağda kızartın Sonrasında hazırladığımız içi resimdeki gibi üzerine sürerek yayın Patlıcanları sarıp rulo haline getirin ve her iki tarafına çay kaşığı yardımıyla iç malzemeden sürüp servis tabağına alın Afiyet olsun
*