iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Portakallı Kalıp Kek Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı ?eker
*1 su bardağı süt
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı* sıvı yağ
*1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
*2 portakalın kabuğu (rende)
*3 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 tepeleme yemek kaşığı iri çekim ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
*4 5 su bardağı un
Cevizli Portakallı Kalıp Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz
*Sonra sütü, yağı ve portakal suyunu ekleyip biraz daha çırpıyoruz
*Unu ekliyoruz kek kıvamı alana kadar çırpmaya devam ediyoruz, benim unumun ölçüsü tam geldi eğer cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
*Portakal kabuklarını ve cevizi ekleyip birazcık daha karıştırıyoruz
*En son kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar hafif karıştıralım
*Kek harcımızı* teremyağ ile yağlanmış kek kalıbına dökelim, isterseniz tereyağ yada her hangi bir katı yağda kullanabilirsiniz
*Keki kalıba döktükten sonra üzerine tarçın serpiştirelim
*Sonrada hopp önceden ısıtılmış fırında 5055 dakika 150170 derece arasında pişirmeye gönderebiliriz
*Benim fırınım turbo değil o yüzden sık sık pişip pişmediğini kontrol ettim ayrıca kekin içinin pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırabilirsin
*Eğer kurdan hamurlu şekilde çıkarsa içi hala çiğdir yok kürdanda birşey yoksa pişmiş demektir
*1 5 su bardağı ?eker
*1 su bardağı süt
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı* sıvı yağ
*1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
*2 portakalın kabuğu (rende)
*3 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 tepeleme yemek kaşığı iri çekim ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
*4 5 su bardağı un
Cevizli Portakallı Kalıp Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz
*Sonra sütü, yağı ve portakal suyunu ekleyip biraz daha çırpıyoruz
*Unu ekliyoruz kek kıvamı alana kadar çırpmaya devam ediyoruz, benim unumun ölçüsü tam geldi eğer cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
*Portakal kabuklarını ve cevizi ekleyip birazcık daha karıştırıyoruz
*En son kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar hafif karıştıralım
*Kek harcımızı* teremyağ ile yağlanmış kek kalıbına dökelim, isterseniz tereyağ yada her hangi bir katı yağda kullanabilirsiniz
*Keki kalıba döktükten sonra üzerine tarçın serpiştirelim
*Sonrada hopp önceden ısıtılmış fırında 5055 dakika 150170 derece arasında pişirmeye gönderebiliriz
*Benim fırınım turbo değil o yüzden sık sık pişip pişmediğini kontrol ettim ayrıca kekin içinin pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırabilirsin
*Eğer kurdan hamurlu şekilde çıkarsa içi hala çiğdir yok kürdanda birşey yoksa pişmiş demektir