iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Pratik Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet kabartma tozu
*1 yemek*kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*6 su bardağı un
İçi için:
*Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için;
*Mısır nişastası
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
*300 g tereyağı ya da margarin
Cevizli Pratik Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Baklavanın hamurunu hazırlamak için öncelikle un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz
*Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek ortalama yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hazırladığımız hamuru 30 eşit parçaya bölüyoruz
*10 ar 10 ar ayırıp tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serperek üst üste yerleştiriyoruz
*10 arlı gruplara ayırdığımız hamurları merdane yardımıyla açıp aralarına ceviz serpiştirilerek üst üste yerleştirilir
*Daha sonra ıstediğiniz gibi şekil vererek kesin ve eritilen yağın yarısını gezdirin
*180° önceden ısıtılmış fırında üstü hafif rengi dönene kadar bekletin
*Daha sonra çıkarıp kalan yağı da döküp tekrar fırınlayın Altı üstü kızarana kadar pişirin
*Şerbeti için de 4 bardak şeker 5 bardak suyu katıp ocağa bırakın
*15 dk boyunca kıvama gelecektir daha sonra birkaç damla limon suyu damlatıp 12 dk daha kaynatıp ocaktan alın
*Son olarak soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün afiyet olsun ?
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet kabartma tozu
*1 yemek*kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*6 su bardağı un
İçi için:
*Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için;
*Mısır nişastası
Şerbeti için;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
*300 g tereyağı ya da margarin
Cevizli Pratik Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Baklavanın hamurunu hazırlamak için öncelikle un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz
*Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek ortalama yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hazırladığımız hamuru 30 eşit parçaya bölüyoruz
*10 ar 10 ar ayırıp tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serperek üst üste yerleştiriyoruz
*10 arlı gruplara ayırdığımız hamurları merdane yardımıyla açıp aralarına ceviz serpiştirilerek üst üste yerleştirilir
*Daha sonra ıstediğiniz gibi şekil vererek kesin ve eritilen yağın yarısını gezdirin
*180° önceden ısıtılmış fırında üstü hafif rengi dönene kadar bekletin
*Daha sonra çıkarıp kalan yağı da döküp tekrar fırınlayın Altı üstü kızarana kadar pişirin
*Şerbeti için de 4 bardak şeker 5 bardak suyu katıp ocağa bırakın
*15 dk boyunca kıvama gelecektir daha sonra birkaç damla limon suyu damlatıp 12 dk daha kaynatıp ocaktan alın
*Son olarak soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün afiyet olsun ?