iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvı yağ
1 su bardagı şeker
1 su bardagı ceviz
1 çay kaşıgı karbonat
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
ŞERBET İÇİN
4 su bardagı şeker
4 su bardagı su
12 adet limonun suyu
Yapılışı :
Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor 170° de 45 dakika pişirin Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin Soğumaya bırakın Sıcak revaninin üzerine dökün Revani sıcak, şerbet soğuk olacak
3 yumurta
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvı yağ
1 su bardagı şeker
1 su bardagı ceviz
1 çay kaşıgı karbonat
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
ŞERBET İÇİN
4 su bardagı şeker
4 su bardagı su
12 adet limonun suyu
Yapılışı :
Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor 170° de 45 dakika pişirin Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin Soğumaya bırakın Sıcak revaninin üzerine dökün Revani sıcak, şerbet soğuk olacak