iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Şekerpare Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase (yaklaşık 2025 tane) şekerpare kayısı
*2 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 2 su bardağı su
*Parça ceviz
*Kaymak
*Tereyağı
Cevizli Şekerpare Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kayısılarımızı güzelce sudan geçirip yıkıyoruz Yaklaşık 56 dk kadar suda bekletiyoruz (çok bekletmeyin ki rengi gitmesin)
Ocağa aldığımız yapışmaz tencereye 2 kaşık şekeri ekliyoruz Şeker birbirinden ayrılana kadar karıştırıyoruz Şeker biraz suyunu salınca üzerine 2 bardaktan biraz az olan suyumuzu ekliyoruz ve kayısıları da içine atıp kaynamaya bırakıyoruz (şeker sertleşecektir Problem yok Karıştırarak kaynatmaya devam edebilirsiniz Kaynayınca şekerler eriyor)
Yaklaşık 20 dk önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte kayısılarımızı kaynatıyoruz
şerbeti iyice çeken kayısılarımızı bir borcama alıyoruz ve üzerine eritilmiş 1 kaşık tereyağını gezdiriyoruz Kayısılarımızın arasına ceviz parçacıkları, üzerlerine 1 er çay kaşığı kaymak ve üstüne tekrar ceviz koyarak ister sıcak ister soğuk servis ediyoruz Not: ilk sıcağının çıkmasına dikkat edin yakabilir
*1 kase (yaklaşık 2025 tane) şekerpare kayısı
*2 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 2 su bardağı su
*Parça ceviz
*Kaymak
*Tereyağı
Cevizli Şekerpare Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kayısılarımızı güzelce sudan geçirip yıkıyoruz Yaklaşık 56 dk kadar suda bekletiyoruz (çok bekletmeyin ki rengi gitmesin)
Ocağa aldığımız yapışmaz tencereye 2 kaşık şekeri ekliyoruz Şeker birbirinden ayrılana kadar karıştırıyoruz Şeker biraz suyunu salınca üzerine 2 bardaktan biraz az olan suyumuzu ekliyoruz ve kayısıları da içine atıp kaynamaya bırakıyoruz (şeker sertleşecektir Problem yok Karıştırarak kaynatmaya devam edebilirsiniz Kaynayınca şekerler eriyor)
Yaklaşık 20 dk önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte kayısılarımızı kaynatıyoruz
şerbeti iyice çeken kayısılarımızı bir borcama alıyoruz ve üzerine eritilmiş 1 kaşık tereyağını gezdiriyoruz Kayısılarımızın arasına ceviz parçacıkları, üzerlerine 1 er çay kaşığı kaymak ve üstüne tekrar ceviz koyarak ister sıcak ister soğuk servis ediyoruz Not: ilk sıcağının çıkmasına dikkat edin yakabilir