iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
HAMUR MALZEMELERİ:
• 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 gr Pakmaya yaş hamur mayası)
• 4,5 su bardağı un (500 gr)
• 1 su bardağı süt (200 gr)
• 3 çorba kaşığı toz şeker (60 gr)
• 1 adet yumurta
• 1,5 çay kaşığı tuz (4 g)
• Yarım paket margarin (125gr)
• Yarım limon kabuğu ve suyu
• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr)
İÇ MALZEMELERİ:
• 1 su bardağı süt (200 gr)
• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)
• Yarım kahve fincanı bal (50 gr)
• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 g)
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tarçın (3 gr)
• Gülsuyu
STROYSEL MALZEMELERİ:
• 100 g margarin
• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)
• 1,5 su bardağı un (140 gr)
• yarım limon
• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr)
Hazırlanışı :
Mayayı ılık sütte eritip diğer malzemelerini karıştıştırıp hamuru hazırlayalım ve 20 25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 70 x 36 cm ebadında bir dikdörtgen şeklinde açıp, üzerine hazırlanışı aşağıda verilen cevizli içi yayın
Sonra boylamasına bir ucundan itibaren 12 cm katlayın, diğer uçtan katladığınız 12 cm`lik parçayı da onun üzerine koyun Üzerine yumurta sarısı sürün ve iri delikli süzgeçten geçirilen stroyseli üzerine dökün 2530 daika dinlendirdikten sonra 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin
CEVİZLİ İÇİN YAPIMI
Süt, şeker ve bal kaynatılıp sırasıyla dövülmüş ceviz, yumurta, tarçın ve gülsuyu ilave edilir ve iyice karıştırılır
Stroysel`in yapımı:
Şeker ve yağ karıştırılır, limonla vanilya ilave edilir ve elenen un da buna katılır Avuç içinde ufalayarak stroyseller oluşturulur
HAMUR MALZEMELERİ:
• 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 gr Pakmaya yaş hamur mayası)
• 4,5 su bardağı un (500 gr)
• 1 su bardağı süt (200 gr)
• 3 çorba kaşığı toz şeker (60 gr)
• 1 adet yumurta
• 1,5 çay kaşığı tuz (4 g)
• Yarım paket margarin (125gr)
• Yarım limon kabuğu ve suyu
• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr)
İÇ MALZEMELERİ:
• 1 su bardağı süt (200 gr)
• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)
• Yarım kahve fincanı bal (50 gr)
• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 g)
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tarçın (3 gr)
• Gülsuyu
STROYSEL MALZEMELERİ:
• 100 g margarin
• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr)
• 1,5 su bardağı un (140 gr)
• yarım limon
• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr)
Hazırlanışı :
Mayayı ılık sütte eritip diğer malzemelerini karıştıştırıp hamuru hazırlayalım ve 20 25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 70 x 36 cm ebadında bir dikdörtgen şeklinde açıp, üzerine hazırlanışı aşağıda verilen cevizli içi yayın
Sonra boylamasına bir ucundan itibaren 12 cm katlayın, diğer uçtan katladığınız 12 cm`lik parçayı da onun üzerine koyun Üzerine yumurta sarısı sürün ve iri delikli süzgeçten geçirilen stroyseli üzerine dökün 2530 daika dinlendirdikten sonra 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin
CEVİZLİ İÇİN YAPIMI
Süt, şeker ve bal kaynatılıp sırasıyla dövülmüş ceviz, yumurta, tarçın ve gülsuyu ilave edilir ve iyice karıştırılır
Stroysel`in yapımı:
Şeker ve yağ karıştırılır, limonla vanilya ilave edilir ve elenen un da buna katılır Avuç içinde ufalayarak stroyseller oluşturulur