iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo ceviz içi
*3 su bardağı üzüm pekmezi
*4 su bardağı su
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
Cevizli Sucuk Tarifi Yapılışı Ceviz içlerini dikiş iğnesi ile (en ince olanından) ipe diziyoruz Cevizler düşmesin diye ipin alt kısmına kürdan bağlayabilirsiniz Dikiş ipi olur Sinra üçerli dörderli tahta kaşık sapına yada bir çubuğu bagliyoruz Sonra derin bir tencereye üç su bardağı pekmez 4 su bardağı su ekleyip ateşe alırız Ilık iken bir kaba un nişasta şeker ekleyip tencereden dört beş kepçe alıp unlu karışıma ekleyip onu tel Çırpıcı ile iyice çırparız Sonra bu karışımı tencereye yavaş yavaş dökerken bir taraftan da çırpıcı ile ara vermeden karıştırıyoruz Kıvamı puding gibi olunca ateşten alıyoruz İpe dizdiğimiz cevizleri bu karışıma batırıp çıkarıyoruz Iki üç defa bunu yapıyoruz çünkü cevizler sıcak ve kıvamlı pekmezi anında tutmuyor Ve sucuklarımızı dengeli bir yere asıp iki gün kurutuyoruz
Yada cevizleri dizemediğiniz veya çok ufak parçalara ayrıldılar buna da çözüm var Cevizlerinizi bu bulamaca karıştırıp bundan kaşık yardımı ile silikon kek kalıplarına döküp ertesi gün yavaşça çıkarıp iki gün güneşte kurutup tüketebilirsiniz Süper bir tat
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin Hem zevkli hemde kendi emeğiniz
*Yarım kilo ceviz içi
*3 su bardağı üzüm pekmezi
*4 su bardağı su
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
Cevizli Sucuk Tarifi Yapılışı Ceviz içlerini dikiş iğnesi ile (en ince olanından) ipe diziyoruz Cevizler düşmesin diye ipin alt kısmına kürdan bağlayabilirsiniz Dikiş ipi olur Sinra üçerli dörderli tahta kaşık sapına yada bir çubuğu bagliyoruz Sonra derin bir tencereye üç su bardağı pekmez 4 su bardağı su ekleyip ateşe alırız Ilık iken bir kaba un nişasta şeker ekleyip tencereden dört beş kepçe alıp unlu karışıma ekleyip onu tel Çırpıcı ile iyice çırparız Sonra bu karışımı tencereye yavaş yavaş dökerken bir taraftan da çırpıcı ile ara vermeden karıştırıyoruz Kıvamı puding gibi olunca ateşten alıyoruz İpe dizdiğimiz cevizleri bu karışıma batırıp çıkarıyoruz Iki üç defa bunu yapıyoruz çünkü cevizler sıcak ve kıvamlı pekmezi anında tutmuyor Ve sucuklarımızı dengeli bir yere asıp iki gün kurutuyoruz
Yada cevizleri dizemediğiniz veya çok ufak parçalara ayrıldılar buna da çözüm var Cevizlerinizi bu bulamaca karıştırıp bundan kaşık yardımı ile silikon kek kalıplarına döküp ertesi gün yavaşça çıkarıp iki gün güneşte kurutup tüketebilirsiniz Süper bir tat
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin Hem zevkli hemde kendi emeğiniz