iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı pekmez
*8 su bardağı su
*8 yemek kaşığı şeker
*8 yemek kaşığı nişasta
*1 büyük kase bütün ceviz içi
Cevizli Sucuk Tarifi Yapılışı Daha öncede antep fıstıklı sucuk yapmıştık,*Gaziantep’in eşsiz lezzetlerinden birde Cevizli sucuk yapalım dedik ?
Yapımı tamamen aynı zaten ?
Bütün ceviz içini ucu ince bir iğneyle tam ortasından ipe saplayalım Hapısa malzemelerini küçük bir tencereye alalım, çırpıcı yardımıyla iyice karıştıralım Orta ateşte hiç durmadan karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim Kıvama gelince ipe sapladığımız cevizi hapısaya batırıp bir yere asalım Ben mutfak dolabının kapağına astım Etrafına değmemeli çünkü 10 dk kadar bekletelim üstü hafif kuruyunca tekrar batıralım yine asalım aynı işlemi 34 kez uygulayalım ve sucuğu iyice kalınlaştıralım Yeterli kalınlığa geldiğinden emin olduğumuzda kuruması için balkona güneşe asalım(ben bu defada çamaşır askısına astım etrafa değmedi)) 2 gün bu şekilde güneş alması yeterli olacaktır Kuruyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz Hatta servis etmeden bitebiliir)
*2 çay bardağı pekmez
*8 su bardağı su
*8 yemek kaşığı şeker
*8 yemek kaşığı nişasta
*1 büyük kase bütün ceviz içi
Cevizli Sucuk Tarifi Yapılışı Daha öncede antep fıstıklı sucuk yapmıştık,*Gaziantep’in eşsiz lezzetlerinden birde Cevizli sucuk yapalım dedik ?
Yapımı tamamen aynı zaten ?
Bütün ceviz içini ucu ince bir iğneyle tam ortasından ipe saplayalım Hapısa malzemelerini küçük bir tencereye alalım, çırpıcı yardımıyla iyice karıştıralım Orta ateşte hiç durmadan karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim Kıvama gelince ipe sapladığımız cevizi hapısaya batırıp bir yere asalım Ben mutfak dolabının kapağına astım Etrafına değmemeli çünkü 10 dk kadar bekletelim üstü hafif kuruyunca tekrar batıralım yine asalım aynı işlemi 34 kez uygulayalım ve sucuğu iyice kalınlaştıralım Yeterli kalınlığa geldiğinden emin olduğumuzda kuruması için balkona güneşe asalım(ben bu defada çamaşır askısına astım etrafa değmedi)) 2 gün bu şekilde güneş alması yeterli olacaktır Kuruyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz Hatta servis etmeden bitebiliir)