iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*Bardak ölçüsü 200 ml’lik olacak
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 çeyrek limon veya 34 iri tane limon tuzu
Hamuru için;
*2 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım su bardağı ılık su
*(Hamurun boza kıvamında olması için yeterli miktarda ılık su)
İçi için;
*1 çay bardağı ceviz kırığı
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Kızartmak için sıvı yağ
Cevizli Taş Kadayıf Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar Sizlere benim Hatayda tanıdığım ama aslında Akdeniz bölgesinin meşhur bir tatlısının tarifini vereyim Hatayda bu tatlının hamuru yani taş kadayıfı hazır olarak satılıyor Fakat bunu evde yapmak da çok kolay denediğinizde farklı bir lezzetle karşılaşacaksınız Buyrun bakalım
Öncelikle şerbeti hazırlayalım Şeker ve suyu bir tencerede 15 dakika kısık ateşte kaynatıp daha sonra içine limon suyu sıkıp 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alıp iyice soğutalım
Diğer yanda yarım bardak ılık su içine maya ve şekeri koyup 5 dakika bekleyelim Karıştırma kabına un, irmik tuzu alalım ve mayalı karışımı ilave edelim Tel çırpıcıyla iyice karıştıralım Yavaş yavaş ılık su ilave ederek boza kıvamında bir karışım elde edelim Yani kek hamurundan cıvık ama krep hamurundan biraz koyu olacak yaklaşık 2 su bardağı su kullandım ben ama kontrollü olalım Daha sonra üzerini kapatıp 2025 dakika mayalamaya bırakalım Hamurumuzu bir surahiye veya tasa koyalım Süre sonunda yanmaz yapışmaz tavaya hiç yağ koymadan çay tabağından biraz küçük büyüklükte dökerek tek yüzünü pişirelim Üst yüzeyi delik delik olup kuruyana kadar pişirelim Pişen kadayıfları pişen yüzeylerinin üzerinde bir tabağa dizelim içlerine ceviz ve tarçın karışımından koyup minik poğaçalar şeklinde uçlarını bastırarak sıkıca kapatalım ve kızgın yağda iyice kızartalım Kızarttığımız kadayıflarımızı iyice soğumuş Şerbete atalım ve birkaç kez kaşıkla alt üst edip servis tabağına alalım Çok bekletmeyelim Burada şunu özellikle belirteyim ki şerbet soğuk olmalı Daha sonra tatlılarımızı iyice dinlendirip servis sırasında üzerine artan şerbetten birkaç kaşık gezdirip hindistan cevizi Antep fıstığı veya dondurma eşliğinde servis edebiliriz Değişik tatlı arayışında olanlar için güzel bir alternatif olacaktır
Afiyet olsun
*Bardak ölçüsü 200 ml’lik olacak
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 çeyrek limon veya 34 iri tane limon tuzu
Hamuru için;
*2 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım su bardağı ılık su
*(Hamurun boza kıvamında olması için yeterli miktarda ılık su)
İçi için;
*1 çay bardağı ceviz kırığı
*1 tatlı kaşığı tarçın
*Kızartmak için sıvı yağ
Cevizli Taş Kadayıf Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar Sizlere benim Hatayda tanıdığım ama aslında Akdeniz bölgesinin meşhur bir tatlısının tarifini vereyim Hatayda bu tatlının hamuru yani taş kadayıfı hazır olarak satılıyor Fakat bunu evde yapmak da çok kolay denediğinizde farklı bir lezzetle karşılaşacaksınız Buyrun bakalım
Öncelikle şerbeti hazırlayalım Şeker ve suyu bir tencerede 15 dakika kısık ateşte kaynatıp daha sonra içine limon suyu sıkıp 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alıp iyice soğutalım
Diğer yanda yarım bardak ılık su içine maya ve şekeri koyup 5 dakika bekleyelim Karıştırma kabına un, irmik tuzu alalım ve mayalı karışımı ilave edelim Tel çırpıcıyla iyice karıştıralım Yavaş yavaş ılık su ilave ederek boza kıvamında bir karışım elde edelim Yani kek hamurundan cıvık ama krep hamurundan biraz koyu olacak yaklaşık 2 su bardağı su kullandım ben ama kontrollü olalım Daha sonra üzerini kapatıp 2025 dakika mayalamaya bırakalım Hamurumuzu bir surahiye veya tasa koyalım Süre sonunda yanmaz yapışmaz tavaya hiç yağ koymadan çay tabağından biraz küçük büyüklükte dökerek tek yüzünü pişirelim Üst yüzeyi delik delik olup kuruyana kadar pişirelim Pişen kadayıfları pişen yüzeylerinin üzerinde bir tabağa dizelim içlerine ceviz ve tarçın karışımından koyup minik poğaçalar şeklinde uçlarını bastırarak sıkıca kapatalım ve kızgın yağda iyice kızartalım Kızarttığımız kadayıflarımızı iyice soğumuş Şerbete atalım ve birkaç kez kaşıkla alt üst edip servis tabağına alalım Çok bekletmeyelim Burada şunu özellikle belirteyim ki şerbet soğuk olmalı Daha sonra tatlılarımızı iyice dinlendirip servis sırasında üzerine artan şerbetten birkaç kaşık gezdirip hindistan cevizi Antep fıstığı veya dondurma eşliğinde servis edebiliriz Değişik tatlı arayışında olanlar için güzel bir alternatif olacaktır
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.