iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram tel kadayıf
*200 gram tereyağı
*Çekilmiş ya da küçük doğranmış ceviz içi
Şerbeti için;
*1 buçuk su bardağı toz şeker
*1 buçuk su bardağı su
*1 parça limon dilimi
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı Tatlıyı*yapmak için öncelikle şerbet hazırlanır
Şerbetini hazırlamak için, derin bir tencereye, toz şeker, su ve limon dilimi koyulup, karıştırılır
Hazırlanan karışım, ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır
Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 1015 dakika daha kaynatılır ve hazırlanan şerbet ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır
Tavaya 200 gram tereyağı koyulup, ocağın üzerinde eritilir (yağı kızdırmayın ve çok yakmayın)
Kadayıf elle veya mutfak makası ya da bıçak yardımı ile parçalanır ve bir tepsinin içerisine koyulur Ben daha önce alıp buzluğa attığım kadayıf ile yaptım Harika oldu
Parçalanan kadayıfın üzerine, eritilmiş tereyağı gezdirilir ve elle güzelce harmanlanır
Küçük boy alüminyum pastane tepsisinin tabanı yağlanır ve kadayıfın yarısı tepsi içerisine yayılır
Bir tepsi veya tencere tabanı ile, kadayıfların üzerine aşırı sıkı bir şekilde bastırılır ve daha sonra üzerine bolca çekilmiş ceviz içi serpiştirilir
Cevizin üzerine kalan kadayıf yerleştirilir ve tekrar üzerine sıkıca bastırılır
Hazırlanan cevizli kadayıf tatlısı, önceden ısıtılmış 200° fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir Kızardıktan sonra başka bir tepsi yardımı ile ters yüz edilerek alt kısmı üste getirilir ve yine kızarmaya bırakılır üste gelen alt kısım da kızardıktan sonra fırından çıkartılır ve üzerine hemen soğuk şerbet gezdirilir
şerbetini çekip, soğuması için en az 1 saat dinlendirilir
Hazırlanan tatlı daha sonra dilimlenerek servis edilir Afiyet olsun ?
*500 gram tel kadayıf
*200 gram tereyağı
*Çekilmiş ya da küçük doğranmış ceviz içi
Şerbeti için;
*1 buçuk su bardağı toz şeker
*1 buçuk su bardağı su
*1 parça limon dilimi
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı Tatlıyı*yapmak için öncelikle şerbet hazırlanır
Şerbetini hazırlamak için, derin bir tencereye, toz şeker, su ve limon dilimi koyulup, karıştırılır
Hazırlanan karışım, ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır
Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 1015 dakika daha kaynatılır ve hazırlanan şerbet ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır
Tavaya 200 gram tereyağı koyulup, ocağın üzerinde eritilir (yağı kızdırmayın ve çok yakmayın)
Kadayıf elle veya mutfak makası ya da bıçak yardımı ile parçalanır ve bir tepsinin içerisine koyulur Ben daha önce alıp buzluğa attığım kadayıf ile yaptım Harika oldu
Parçalanan kadayıfın üzerine, eritilmiş tereyağı gezdirilir ve elle güzelce harmanlanır
Küçük boy alüminyum pastane tepsisinin tabanı yağlanır ve kadayıfın yarısı tepsi içerisine yayılır
Bir tepsi veya tencere tabanı ile, kadayıfların üzerine aşırı sıkı bir şekilde bastırılır ve daha sonra üzerine bolca çekilmiş ceviz içi serpiştirilir
Cevizin üzerine kalan kadayıf yerleştirilir ve tekrar üzerine sıkıca bastırılır
Hazırlanan cevizli kadayıf tatlısı, önceden ısıtılmış 200° fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir Kızardıktan sonra başka bir tepsi yardımı ile ters yüz edilerek alt kısmı üste getirilir ve yine kızarmaya bırakılır üste gelen alt kısım da kızardıktan sonra fırından çıkartılır ve üzerine hemen soğuk şerbet gezdirilir
şerbetini çekip, soğuması için en az 1 saat dinlendirilir
Hazırlanan tatlı daha sonra dilimlenerek servis edilir Afiyet olsun ?