Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevizli Tepsi Kebabı

Cevizli Tepsi Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Malzemeler ;

800 gram kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay bardağı galeta unu
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Sosu için:

2 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı ;

Öncelikle soğanları rendeleyin Sarımsağı ezin Yoğurma kabına kıymayı ve soğan, sarımsağı, maydanozu ve baharatları ekleyin, iyice yoğurun Ben acı miktarını biraz fazla yaptım Siz damak zevkinize göre azaltabilirsiniz Bu ölçülere göre küçük boy bir borcam kullandım 2121 cm boyunda, 4 kişilik porsiyon çıkıyor Siz daha çok yapmak isterseniz büyük bir borcama kıyma ve soğan miktarını arttırarak yapmanız yeterli Köfte harcını iyice yoğurduktan sonra ikiye bölün Eşit şekilde yağlanmış borcama ilk parçayı elinizle yayın Üzerine dövülmüş cevizi ekleyin Geri kalan parçayı küçük parçalar halinde elinizle büyüterek cevizler görünmeyecek şekilde kapatın ve üzerini elinizle bastırarak düzeltin Bir kasede 2 tatlı kaşığı salçayı, sıvı yağı ve suyu özeleyin Üzerine dökün ve bıçakla 4 de kesin 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Servise hazır, denemenizi kesinlikle tavsiye edeceğim bir tarif Muhteşem bir lezzet, afiyet olsun

858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt