![s-0cd6dba8b2d3f508164e1c269dfa528f434cb614.jpg](https://img-s1.onedio.com/id-619396b20c25ecc86b8ba7ab/rev-0/raw/s-0cd6dba8b2d3f508164e1c269dfa528f434cb614.jpg)
İrmik helvası ile kıyasıya rekabet edebilen hem pratik hem lezzetli harika bir tarifle karşındayız. Yapımı oldukça kolay un helvasının püf noktası da unu sabırla kavurmakta. Peki un helvası nasıl yapılır? İşte un helvası tarifi...
Cevizli Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt
Bir kaseye sıcak suyu veya sıcak sütü ve toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar çırpın.
Ardından bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı eritin ve unu ilave edip unun rengi değişinceye dek tahta bir kaşıkla ortalama 15 dakika kadar kavurun.
Unun rengi kahverengi olduğunda cevizleri ekleyip bu şekilde 1-2 dakika daha kavurun.
Ardından hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş karıştırarak kavurduğunuz una ekleyin.
Un şerbetini çektiğinde ocaktan alıp dilediğiniz şekli vererek servis edebilirsiniz.