iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*3 dolu yemek kaşığı tereyağı
*7 tepeleme kaşık un
*10 yemek kaşığı toz şeker
*2 bardak sıcak su
*1 çay bardağı ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Cevizli Un Helvası Tarifi Yapılışı Tencereye suyu ve şekeri koyun Şeker eriyene kadar ve su ısınıncaya kadar karıştırın Su ılık olacak Başka bir tencerede tereyağını eritin Unu ilave ederek kokusu çıkana kadar ve hafif kahverengi olana kadar kısık ateşte sürekli karıştırın Çelik tencere ve çırpıcıyla karıştırırsanız daha kolay olur ve topaklanmaz Un iyice kavrulunca ateşin altını iyice kısın ve şekerli suyu yavaş yavaş dökerek una iyice yedirin Bu sırada tarçını da ilave edin Hiç durmadan çırpıcı telle karıştırın Zaten hemen suyu çekip koyulaşacak Suyunu tamamen çektikten sonra da birkaç dakika karıştırın ve ocaktan alın Parçalanmış cevizleri ilave edip tekrar karıştırın Helvanın kıvamı yumuşak ve hafif ıslak olmalı 2 kaşık yardımıyla küçük oval parçalar şeklinde ılık veya soğuk servis edebilirsiniz*Afiyet olsun
*3 dolu yemek kaşığı tereyağı
*7 tepeleme kaşık un
*10 yemek kaşığı toz şeker
*2 bardak sıcak su
*1 çay bardağı ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Cevizli Un Helvası Tarifi Yapılışı Tencereye suyu ve şekeri koyun Şeker eriyene kadar ve su ısınıncaya kadar karıştırın Su ılık olacak Başka bir tencerede tereyağını eritin Unu ilave ederek kokusu çıkana kadar ve hafif kahverengi olana kadar kısık ateşte sürekli karıştırın Çelik tencere ve çırpıcıyla karıştırırsanız daha kolay olur ve topaklanmaz Un iyice kavrulunca ateşin altını iyice kısın ve şekerli suyu yavaş yavaş dökerek una iyice yedirin Bu sırada tarçını da ilave edin Hiç durmadan çırpıcı telle karıştırın Zaten hemen suyu çekip koyulaşacak Suyunu tamamen çektikten sonra da birkaç dakika karıştırın ve ocaktan alın Parçalanmış cevizleri ilave edip tekrar karıştırın Helvanın kıvamı yumuşak ve hafif ıslak olmalı 2 kaşık yardımıyla küçük oval parçalar şeklinde ılık veya soğuk servis edebilirsiniz*Afiyet olsun