iltasyazilim
FD Üye
Cevizli Vezirparmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı
*34 damla limon
Hamuru için;
*1 adet yumurta
*2 5 su bardağı kadar un ( yavaş yavaş ilave edip ayarlamanızı öneririm)
*Yarım paket oda sıcaklığında margarin
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
Bulamak için;
*Yarım su bardağı irmik
İçi için;
*Yarım su bardağı ceviz
Cevizli Vezirparmağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbet için şeker ve su kaynatılır ve altını kapatıp limon ilave edilir Ardından hamura geçilir Ceviz ve irmik hariç bütün malzemeler yoğrularak yumuşak bir hamur hazırlanır Hazırlanan hamurdan küçük parçalar koparılıp elde resimdeki gibi şekil verilerek içine ceviz konulur ve tekrar kapatılır Ardından her tarafı irmiğe bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye konur Fırından çıkınca sıcak kurabiyenin üstüne soğuk şerbet konularak dinlenmeye bırakılır
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı
*34 damla limon
Hamuru için;
*1 adet yumurta
*2 5 su bardağı kadar un ( yavaş yavaş ilave edip ayarlamanızı öneririm)
*Yarım paket oda sıcaklığında margarin
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
Bulamak için;
*Yarım su bardağı irmik
İçi için;
*Yarım su bardağı ceviz
Cevizli Vezirparmağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbet için şeker ve su kaynatılır ve altını kapatıp limon ilave edilir Ardından hamura geçilir Ceviz ve irmik hariç bütün malzemeler yoğrularak yumuşak bir hamur hazırlanır Hazırlanan hamurdan küçük parçalar koparılıp elde resimdeki gibi şekil verilerek içine ceviz konulur ve tekrar kapatılır Ardından her tarafı irmiğe bulanır ve yağlı kağıt serili tepsiye konur Fırından çıkınca sıcak kurabiyenin üstüne soğuk şerbet konularak dinlenmeye bırakılır