Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çevre Sağlığı Teknisyeni

Çevre Sağlığı Teknisyeni
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Çevre Sağlığı Teknisyeni çevre sağlığı teknisyeninin görevleri çevre sağlığı teknisyeni görevleri afiyet teknisyeninin İnsan sağlığına zarar veren çevresel olumsuzlukları imha etmek için, çevre şartlarını ayarlama ve iyileştirme tedbirlerini uygulayan, yiyecek, su, hava ve binaları sağlık durumu açısından denetleyici kişidir GÖREVLER Sulardan misal alarak tahlile gönderir, suların dezenfeksiyonunu sağlar, Kaynak, memba ve kuyu sularının kirlenme odaklarını belirler ve iyileştirmek için girişimlerde bulunur, Yeraltı ve yerüstü içme ve yararlanma sularını saptar, Yiyecek maddelerinden misal alır, muayenelerini yapar veya yaptırır, Su dezenfektasyonu yapar, dezenfekte edilen sularda, hür klor tespiti yapar, Toprağın sızdırma derecesinin saptanması için Toprak Sızdırma Testiyapar, Esnaf denetimleri yapar, bu konuda veya çevre sağlığı konularında düzenlenecek formları işler ve kayıtları tutar, Bulaşıcı hastalıkların ortadan kaldırılmasında faktör olan çevresel faktörleri araştırır ve iyileştirici çalışmaları yapar, Hava kirliliği ölçümü yapar, Endüstride zararlı atık maddelerin kontrolünü yapar KULLANILAN ALET VE MALZEMELER ­Hava kirliliği ölçüm cihazları, ­Şamata ölçüm cihazları, ­Klor ölçüm cihazları, ­Sıcak sisleme vasıta sistemi, ­Soğuk sisleme araç sistemi, ­El ile sisleme vasıta sistemi MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Çevre sağlığı teknisyeni olmak isteyenlerin; Çevre sorunlarına sağduyu, Biyoloji ve kimya konularına ilgili ve bu alanda başarılı, Alışılagelmiş bir genel yetenek düzeyine sahip, Özenli ve uyumlu kimseler olmaları gerekir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Çevre sağlığı teknisyeni, gerektiğinde ofis, konut ve laboratuar gibi kapalı ortamlarda, gerektiğinde ölçüm ve teftiş için açık alanlarda, ara sıra oturarak, ara sıra de ayakta çalışır ÇALIŞMA ALANLARI VE IŞ BULMA OLANAKLARI Sağlık Durumu müdürlükleri, sıhhat ocakları, sağlık durumu grup başkanlıkları, hükümet tabiplikleri, belediyeler, hıfzısıhha müdürlükleri, ahali sağlığı laboratuarları, gıda üretim eden her türlü kurum ve kuruluşlar (EtBalık Kurumu ve Kombinaları, süt ve süt mamulleri imal eden kurumlar), memba suyu ve şişeleme tesisleri ile hava meydanları ve liman sağlığı dairelerinde çevre sağlığı teknisyenleri çalışmaktadırlar Mezuniyetten sonradan Çevre Sağlığı Teknisyeniunvanı ile Afiyet Bakanlığı'nın koruyucu sağlık durumu hizmeti veren kuruluşlara atamaları devletçe yapılır MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi, Sıhhat Bakanlığı'na bağlı sıhhat meslek liselerinde verilmektedir MESLEK EĞİTİMİNE GIRIŞ KOŞULLARI Sıhhat Bakanlığına yan Afiyet meslek liselerine girebilmek için, ilköğretim okulu mezunu edinmek gerekmektedir Eğitim kurumuna kayıt diploma notu başarısı dikkate alınarak yapılmaktadır EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır Eğitim ve öğretim sırasında, Genel kültür dersleri ve iş dersleri verilmektedir Eğitim öğretim baştan başa, sulardan misal alma, kaynak, memba ve kuyu sularının kirlenme odaklarını belirleyici çalışmalar ve ıslah çalışmaları yapma, gıda maddelerinden misal alma vb çalışmalar yapılır ve mesleki beceriler kazandırılır MESLEKTE İLERLEME Mesleki eğitim bittikten sonra, Çevre Sağlığı Teknisyeniunvanı ile atamaları yapılır Ama, kuruluşlarına göre hizmetiçi eğitim programları ile mesleki bilgileri geliştirilebilir Çalışılan kurum ve kuruluşlarda hizmet sürelerine ve gösterecekleri performansa göre birim şefi olma olanağı vardır Sıhhat meslek liselerinin “Çevre Sağlığı ile “Çevre Sağlığı Teknisyenliği bölümünden mezun olanlar istedikleri takdirde, meslek yüksekokullarının Çevre, Çevre kirlenmesi ve kontrolü, çevre koruma,hidroterapi, saglık kurumları işletmeciliği proğramlarına sınavsız olarak yerleştirileceklerdir Hem sağlık iş liselerinin bu bölümlerinden mezun olanlar ÖSYM göre yapılan Öğrenci Seçme Sınavına katılıp başarılı olmaları ve “Afiyet Memurluğu, “Sağlık Durumu İdaresi lisans programlarını tercih etmeleri durumunda ilave puan almaları sebebiyle diğer bölümlerden mezun olanlara göre başta yerleştirilmektedir AYNI MESLEKLER: Çevre Mühendisi, Çevre Sağlığı Teknikeri, Gıda Teknisyeni BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Öğrencilerin, her türlü giyecek, yiyecek gibi zorunlu ihtiyaçları devlet göre karşılanır Keza, emin miktarda aylık harçlık ödenir Çevre sağlığı teknisyenlerinin atamaları devlet kadar yapıldığından 12 derecenin 3 kademesinden göreve başlarlar ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na kadar vergi alırlar Belediyeler, memba suları işletmeleri gibi çalışılan yerin özelliğine göre ücrette farklılıklar olabilir DAHA AYRINTILI VERI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili Eğitim Kurumları, Türkiye Meslek Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, Bünyesinde Iş Danışma Merkezi bulunan Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri  

858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt