Çevreni yaşat, geleceğini koru'' Kocaeli'nde ilköğretim öğrencilerinin “Çevreni Yaşat, Geleceğini Koru kampanyası kapsamında 8 ayda topladığı 10 ton atık kağıt doğruca 170 ağaç kurtuldu Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değer Biçme Vakfı (ÇEVKO) ile Unilever Türkiye'nin 8 ay önce başlattığı “Çevreni Yaşat, Geleceğini Koru Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi tamamlandı Unilever Türkiye Kurumsal Iletişim Müdürü Ebru Şenel Erim, proje zarfında Kocaeli'nin 7 ilçesinde 56 ilköğretim okulunda takriben 17 bin öğrenciye çevre eğitimi verdiklerini belirtti Erim, çocuklara tatmin edici çevre eğitimi verilmesi ve topluma yararlı bireyler yetiştirilmesi nedeniyle yürüttükleri projede, ilköğretim öğrencilerini yararlı birer toplum gönüllüsü yapmayı, öğrencilerin bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi Proje dahilinde, 1 sınıftan 7 sınıfa kadar takriben 17 bin öğrenciye çevre eğitimi verdiklerini anımsatan Erim, şöyle konuştu: “Öğrencilerde çevre bilinci oluştukça, okullara konulan geri kazanım kumbaralarının artan bir şekilde daha artı dolduğu gözlendi Kocaeli'nin 7 ilçesinde 56 ilköğretim okulunda toplam 10 ton atık kağıt toplayan öğrenciler, 170 ormanlık bir ormanın değil olmasını engellemiş oldu Eğitim verdiğimiz öğrenciler, artık birer çevre dostu haline geldi azami atık kağıdı toplayan mektep ise ödül olarak DVD oynatıcısı, perde, projeksiyon ve 20 DVD'den oluşan sinema sistemi kazandı “Daha dinç ve pak bir gelecek, çocukların eseri olacaktır sloganıyla yola çıktıklarını açıklayan Erim, “Üretimimizin manâlı bir kısmını gerçekleştirdiğimiz Gebze fabrikamızın bulunduğu bölgedeki ilköğretim öğrencilerine çevre bilincini aşılamak istedik Çocuklarımızın projeyi benimsemesinden ve başarılı netice elde etmekten dolayı sevinç duyuyoruz diye konuştu KURUMSAL TASARRUF POLİTİKASI Çevrenin korunması ve çevre bilincinin uyandırılmasını kurumsal öncelik olarak benimsediklerini dile getiren Erim, sözlerine şöyle devam etti: “Unilever Türkiye'nin, bütün üretim, depolama ve dağılım tesisleri, ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi belgesine sahip bulunuyor Bir yana çevreye sağduyu ürünler geliştirmeye büyük önem verirken, öteki yandan da çevre bilincinin parçası olarak kurumsal tasarruf politikasını tüm çalışanları nezdinde hayata geçirmeye çalışıyoruz Uygulanan politika doğruca 2000 yılından bu yana üretilen mahsul başına su kullanımında yüzde 53, enerji tüketiminde yüzde 52 tasarruf sağlandı, katı atık miktarında ise yüzde 65 azalma yaşandı kaynak:hürriyet afiyet