Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cevşenul Kebir Duası (turkce)

0
217

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Cevşenul Kebir Duası
Cevşenul Kebir Duası (turkce) Okunuşu

Ey ALLAH ’im…

Eger bir is Senin ezeli iliminde,
benim dinim ve hayatim hakkinda ,
isimin akibeti hakkinda serli ise,
onu benden geri cevir…beni de ondan vazgecir…
benim icin nerede olursa olsun yalnizca hayirli olani takdir et…
sonrada beni ona razi kil…!

Muhafaza eden Hafiz,
ey koruyan Hafiz, ey muhafaza edenlerin en hayirlisi olan Rabbim!
Biz, lutfunla, bize nasib ettigin bu Şehadetleri senin hifz, himaye ve rahmetine emanet ediyoruz

Onlari bizim icin mah$er ve mizan gunune kadar muhafaza eyle Amin

Ve´lhamdulillahiRabbilAlemin

Ey ALLAH ’ım, Sen, Seni bildiğin gibisin Benim haddim bilmediğimi bilmektir

Mecidsin Sen, yuceler yucesisin, Sana kulluk edeni secde secde yuceltirsin

Baissin ki, Sen dilediğin icin kaf ile nUn buluştu, “kun dedin, yok var oldu, “Ol sozunle varlık devam buldu

Şehid olmasan Sen, ben kendime bile korum, kalbimin gamlarına biganeyim, ruhumun aclığına yabancıyım, sonsuzluğa sonsuz uzağım

Hakk Sensin; hak Senin takdirinle haktır; Sen Hakk olduğun icin haklıların hakkı vardır

Vekilsin ki, ben bana yetmem kudretine dayanırım, ihtiyaclarıma yetişemem rahmetine sığınırım

Kavisin ki, kusurum da olsa Sana gelirim, isyanım da olsa Sana donerim, kusmezsin bana, yuz ustu bırakmazsın beni

Metinsin ki, kimsesiz kaldığımda son sığınağım Senin kudretindir, yalnızlığımda medet umduğum Senin rahmetindir

Veli olmasan Sen, beni yokluktan kim himaye eder, yalnızlığımda bana kim yarenlik eder, caresizliğimde kim elimden tutar?

Hamid olan Sen, kullarının şukrune yine sonsuz şukur vesilesi nimetler gonderirsin, kullarının hamdine yine hamd edilesi bereketler indirirsin

Muhsisin ki sayısız arzularım, hesapsız isteklerim, ince sızılarım, sozsuz dualarım katında ciddiye alınıp kabul edilir

Mubdi ’ olmasan Sen, tomurcuklar acmaz, yuzler gun yuzune cıkmaz, dost dosta tanıdık olmaz, varlık varlığa varmaz

Muidsin ki Sende son bulur hasretler, Sana doner işler, Seninle bulunur yitikler

Muhyi olan Sen; hayata hayatsın, cana canansın, canana cansın

Mumitsin ki, olumu verişin de sanatlı ve hikmetlidir; her olen rahmetinin golgesinde konaklar, olumumu ebedi hayatla suslersin, kabrimden bana sonsuzluk kapıları acarsın

Hayysın, hep dirisin, diriliğim Senin dilemendir

Kayyumsun ki, bir an bir sonraki ana Senin izninle erişir, devam Sendendir, başı sona kavuşturan Sensin

Vacidsin ki, varlığın bir sebebe dayanmaz, varlığını tarif etmeye “var sozu yetmez

Macid olmasan Sen, kimsede izzet kalmaz, hicbir yuzde guzellik olmaz

Vahidsin ki, kalbimi coklukta bırakmazsın, vechine cevirirsin yuzumu, ruhumu yokluğa terk etmezsin, huzurunda toplarsın beni ve sevdiklerimi

Ehadsin ki, bir şeyden her şeyi yaratırsan, her şeyi bir şeye cevirirsin; bir de bin de birdir Sana, az da cok da kolaydır kudretine

Samedsin Sen, kimseye ihtiyacın yok ve kimse Sana ihtiyacsız olamaz

Kadirsin Sen, ağaclar kalem olsa, denizler murekkep olsa yaptıklarını yazmaya yetmez; zaten ağaclar da denizler de kudretinin eseridir

Muktedirsin; kudretine sınır olmaz, hicbir iş Sana zor gelmez, hicbir şey Sana engel olmaz

Mukaddimsin ki, Sen beni ben kendimi sevmeden sevdin

Muahhirsin ki, Sen beni unutulduktan sonra da anarsın, Sen beni ben kendimi bilmediğimde de bilirsin

Evvelsin, oncelerin oncesi Sensin, başkaları hep sonraya kalır

Ahirsin, en son Senin yanına donulur, başkalarının vefası sondan once sonlanır

Zahirsin ki, oyle şiddetle gorunuyorsun ki gozlerden gizleniyorsun

Batınsın ki, oyle incelikle gizleniyorsun ki Sana acılan her pencereyi perde eyliyorsun

Valisin, her işime velayet edersin, dilediğim Senin dilediğindir

Mutealsin ki, her yucelik Sendendir, Sen yuceltmezsen her şey alcalır, oteler Sende saklıdır, akıl ve idrak Seni anlamaktan uzaktır Berr olmasan Sen, kimse kimseye iyilik edemez, iyi ki iyilik edip iyiliği yarattın

Tevvabsın ki, pişman olursam, gunahım bile Sana yakınlaşma vesilesi olur

Muntakimsin ki, mazlumların ah ’ını yerde ko ’mazsın, zalimlerden intikam alırsın

Afuvvsun ki, affedersin, affetmeyi seversin, severek affedersin, affın muhtac olanları seversin, Senden yuz cevirenlerden yuz cevirmezsin

RaUf olmasan Sen, kim uzerime titreyip şefkat eder, kim yokluğumda hatırımı sorup beni var eyler

Malik ’ul Mulksun ki, ellerim Senin kudret elindedir, bedenim hucre hucre mulkundedir, iradem Senin iraden icindedir

Zulcelal ve ’l ikramsın ki, keremin muhteşem bir bolluk icindedir, celalin ve yuceliğin sonsuz ikramlarda bulunmana, bana benden de yakın olmana mani değildir

Muksitsin; hak Senin yanındadır, haddimi hakla tayin eden Sensin, payıma duşene razı eyle beni

Cami olmasan Sen, yoklar varlığın kabında toplanamaz, sevdalılar kalbin kabında buluşamaz, uzaklar yakınlığın ufkuna koşamaz

Ganisin ki, kulunu başkasına muhtac eylemezsin, yalnız Sana kulluk eder, yalnız Senden isterim

Muğni olmasan Sen, başkalarına dilenci olurum, kor sebepler arasında oyalanırım; neyim varsa Senin lUtfundur, başkasına muhtac eyleme beni

Mani ’ olan Sensin, Sana kimse engel olamaz; Sen dilersen engeller engel olası değil

Darrsın ki, zarar diye bildiğim de Senin takdirinledir; her işinde yarar ve hikmet gizlidir

Nafi olan Sensin, faydalar Senin izninle fayda verir, iznin olmazsa kimsenin kimseye faydası olmaz

NUr olmasan Sen, yer gok karanlıkta kalır, yuzler ve gozler yokluğa duşer, anlam ve hikmet boşluğa yuvarlanır

Hadisin Sen; hidayetin olmazsa ışık yolunu şaşırır, soz anlamını yitirir, yollar yolunu kaybeder

Bedisin ki, varlığı yokluktan cıkarıp suslersin, varlığı sonsuzlukla taclandırırsın

Baki olmasan Sen, kalbim elemler icinde kalır, lezzetlerim dudağımda yarım kalır, sevdiklerim uzakta ve yoklukta kalır, aşklarım anlamsızlığa yuvarlanır, sonsuzluğu isteyen ruhum yetim kalır

Varissin ki, yitirdiklerim Sana emanettir, benden sonraya kalanlar Sana kalır, ruhum ve canım Sana mirastır

Reşid olmasan Sen, aklım şaşar, kalbim yanar, bildiklerim anlamsız kalır, hakkım heba olur

SabUrsun ki, kullarına sabrı oğretirsin, sabredenleri seversin,

Sana isyan edenlere de lUtfedersin, kusur edenlere hemen ceza vermezsin