Canice Sihirli Dğenek yaşlandın ama büyümedin herkez gibi hergün taşlandın fakat tüymedin hiç ilk önce sen küsmedin& manasız tavırlara kasıt araken düştün kalktın aslanların aleminde gönülsüzce kükredin& kul hakkıyla kesen dolarsa yağmur umma karnın doyar ama karabasansa her gece& yaşam bir oyun zaten hepimiz tektek elenecez kanarsak arkadaşa biz ondan önce deliricez& sanma hayat tek renk bir tek ölüm tek eşit denge bozuk tekmeyle düşer herkez tek tek& mustang in olmuş ne yazar yahut ekmek bas tekme dostuna sen basta düşsün masken& sağlam zannedersin gemini ansızın bire o yanlamasına yatar oysa benim değil bu senin hatan basarsan tetiğe tabanca atar& arkadaş ve düşman karışır kar mı kalır yanına bu gün zaten çoktan bitti nasip denir yarına& tamamlanmış sensin en iyisi ne var ama kahpe dostlar tümü istismar arkasından sahte notlar eksi& imaj sende böyle bilinsin sen istersen bir uyan sersemlikten kurtul kendine bir gel önce reel sen bir dirilsin nakarat değme değme benim keyfime istersen sev insan istersen sevme& sihirli bir değnek iyilik aralıklı eğilip düşmektense var vefat etmek elimde var bir kadeh içinde bir ömür var eninde sonunda gelince ecel içer kanar& hırsınla yok olursun zaten son hep hırstan doğar& sabırsa zaferi getirir ondan daha sonra yürünür eceli gitte gecele& tüm suçlar hepsi sicile doldu semerin arada bir de bir kemeri sıkta düşmesin o sahte kişilik& ancak yanında kar mı kalacak acaba yaptığın her bi atak ya kanına kanmı katar acep o taktığın sahte maske& yarına nasip bu güne gaye ya da düne eyvah acınası insanlar ama bayat hayat zaten zalim& sen ol sakin her lahza peşine düşüp takip ve bir lahza manâsız kalınca dürttü iblis en üst kattan düştün aşağa yoktu tahsil& al sil tekrar kir var her yerde çete var en baba geçinenin bi kurşunluk işi var& can ucuz ecel pahalı defalarca kuduz köpek var her bir yeride sarsa it kurt köpekten mi korkar nakarat hiç düşündünmü herşeyi bırakıp gitmeyi kazandığın ekmeği bölüşüp insanı sevmeyi& hayatla dövüşüp dostunla barışık gezmeyi& korktuğun yerde bile düşünme sakın pes etmeyi& bize verilen bir can kucağını ac insan oğlu bir gün var bir gün yokki zaten kim kalan& ey insanoğlu öğret ve öğren tekrar tekrar yaşam bir yol biz düztaban koşmak basit sanan& kurşun geçirmez bir vücut değil ki erken solan var oldum muhtemel gördüğüm her kere her zaman gözleri dolanlar& göz dolduran tutum can aldıran tavırlar yalan yanlış inanış ve danışıklı dövüş batmış hayatlar& düşürenin dostu fazla olur düşünenin hiç üşüyenin dostu azami düşenin oysa kadar& darmadağın olmuş yerler herkez kendi ipinde umut dengesiz dağılmış dünyanın ekseninde nakarat