Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cezayı yiyen isyan etti! Özel aracında sigara içenlere 153’er TL ceza yağdı!

Cezayı yiyen isyan etti! Özel aracında sigara içenlere 153’er TL ceza yağdı!
0
60

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Cezayi%2Dyiyen%2Disyan%2Detti%2DOzel%2Daracinda%2Dsigara%2Dicenlere%2D153%2Der%2DTL%2Dceza%2Dyagdi%2D225474%2Ejpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada şahsi araçlarda sigara yasağının kapsamının genişletileceğini ve bununla ilgili bir çalışma yapılacağını söylemişti.

Erdoğan, “Ben artık bakıyorum; aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum. Yazılı kural girmek suretiyle sürücü de geride oturanlar da sigara içemeyecek. Artık bunun üzerinde çalışıyoruz. Bu işin üzerine çok daha sıkı gideceğiz. Para cezası ne gerekiyorsa olacak.” demişti. 

Erdoğan’ın kelamları üzerine harekete geçen trafik grupları bir çok vilayette ‘dumansız araçlar’ kontrolü başlattı. Araçlarında sigara içtiği tespit edilen bir çok şoför ve yolcuya 153’er TL para cezası kesildi.

CEZAYI YİYEN İSYAN ETTİ

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ‘dumansız araçlar’ uygulaması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ve trafik ofis amirliği grupları kent merkezinde özel araçta sigara uygulamasına başladı. Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde takımlar özel, ticari ve toplu taşıma araçlarında sigara içilip içilmediği ile ilgili uygulama yaptı. Polis takımlarının uygulamaları sırasında özel araçta sigara içen birtakım şoförlere 153 TL para cezası kesildi. Ceza yiyen birtakım şoförler reaksiyon gösterirken, kimileri da uygulama sebebiyle şaşkınlık içinde kaldı.

Ceza yiyen İsmail Akdağ, bütün sigara satan yerlerin kapatılması gerektiğini söyledi. Sigara hür olduğu sürece vatandaşın alacağını belirten Akdağ, “Bu sigarayı aldığında meskende ve araçta da içecekler. Vatandaşın kabahat işlenmesi istenmiyorsa, bunun satılmaması lazım” dedi. Öte yandan, yaklaşık iki saat yapılan uygulamada altı şoföre toplam 918 TL ceza yazıldı.

150 ÇALIŞANLA KONTROL

Aksaray’da da polis gruplarının trafikte sigara yasağına ait yaptığı “dumansız araçlar” uygulamasında, araç içerisinde sigara kullandığı tespit edilen 13 şoför ve yolcuya 153’er lira para cezası kesildi.

Manisa vilayet merkezi ve ilçelerinde de, trafikte sigara yasağına ait “dumansız araçlar” uygulaması gerçekleştirildi. Vilayet merkezinde, asayiş ve trafik gruplarının müşterek iştirakiyle 15 noktada, 150 çalışanla yapılan kontrolde, araçlarda sigara içilip içmedikleri denetlendi.

858,497Konular
982,016Mesajlar
29,999Kullanıcılar
xreplaSon üye
Üst Alt