iltasyazilim
FD Üye
Cezerye 5 Çayına Tarifi İçin Malzemeler
*34 orta boy havuç
*2 kaşık şeker haşlarken havucun üzerine serpmeye
*Pötibör bisküvi 11 5 paket
*2 yemek kaşığı süt
*Yoksa yarım bardaktan az ılık suya 1 paket vanilya döke de bilirsiniz bu şekilde
İsteğe bağlı;
*1 yemek kaşığı bal yada pekmez
Süsleme için;;
*1 çay tabağı Hindistan cevizi
*1 çay tabağı kakao
*
Cezerye 5 Çayına Tarifi Yapılışı Havuçları büyük tarafında rendeleyip tavaya haşlamak için alıyoruz, üzerine şekerini serpip kapağını kapatıp orta ateşte karıştırmadan kapağını kapatın şekerler eriyip havuç suyunu çekince karıştırıp 1015 dakika sonra da ocağı kapatın Az soğumaya bırakın ve derin bir kaba petibörleri elde iyice ufalayın havuçlar çok soğumasa da olur kaba döküp az ıslatmak için süt yada şekerli karışımı dökün ,üzerine pekmez yada bal köfte gibi yoğurup istediğiniz büyüklükte yuvarlayıp ister kakao ya ister Hindistan cevizine bulayın işte hazır
: )
*34 orta boy havuç
*2 kaşık şeker haşlarken havucun üzerine serpmeye
*Pötibör bisküvi 11 5 paket
*2 yemek kaşığı süt
*Yoksa yarım bardaktan az ılık suya 1 paket vanilya döke de bilirsiniz bu şekilde
İsteğe bağlı;
*1 yemek kaşığı bal yada pekmez
Süsleme için;;
*1 çay tabağı Hindistan cevizi
*1 çay tabağı kakao
*
Cezerye 5 Çayına Tarifi Yapılışı Havuçları büyük tarafında rendeleyip tavaya haşlamak için alıyoruz, üzerine şekerini serpip kapağını kapatıp orta ateşte karıştırmadan kapağını kapatın şekerler eriyip havuç suyunu çekince karıştırıp 1015 dakika sonra da ocağı kapatın Az soğumaya bırakın ve derin bir kaba petibörleri elde iyice ufalayın havuçlar çok soğumasa da olur kaba döküp az ıslatmak için süt yada şekerli karışımı dökün ,üzerine pekmez yada bal köfte gibi yoğurup istediğiniz büyüklükte yuvarlayıp ister kakao ya ister Hindistan cevizine bulayın işte hazır
: )