Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cezerye Tarifi: Lezzetli Malzemelerin Birleşerek Lezzet Şölenine Dönüştüğü Cezerye Nasıl Yapılır?

Cezerye Tarifi: Lezzetli Malzemelerin Birleşerek Lezzet Şölenine Dönüştüğü Cezerye Nasıl Yapılır?
0
91

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
s-03148c4167e286ab356af9a1ad6dcfb45b26411b.jpg


Hem hafif hem de lezzetli mi lezzetli bir tarif! Imalatı epey kolay olan cezerye tanımımızı çok seveceksiniz!


Cezerye Tanımı



s-427ff45d523034d944eece97e1f6626cb0fdba13.jpg
Gereçler;

  • 1 kg havuç

  • Yarım su bardağı su

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı 

  • 2 yemek kaşığı bal

  • 1/2 çay kaşığı 

  • 1/2 çay kaşığı tarçın

  • 1/2 çay kaşığı zencefil

  • 1 tatlı kaşığı nişasta

  • 1 yemek kaşığı su
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi tozu
Cezeryenin Hazırlanışı


s-ec38d1706176d26d79f3e25f5172976ab465bed2.jpg
Havuçları soyduktan sonra birkaç kesime bölün ve yarım su bardağı su ile düdüklüde 10 dakika haşlayın. Haşladığınız havuçları doğrayıcı yardımı ile püre haline getirin. Şeker, bal ve baharatları ek ederek 15 dakika kadar kavurun. Koyu bir kıvam aldığında nişastayı 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak tencereye ek edin. Katılaşmaya başladığında fındık ve ceviz kesimlerini ek edin. Düz bir kabın içerisine hindistan cevizi tozu serpin ve pişirdiğiniz karışımı üzerine yayın. Son olarak üzerine de hindistan cevizi tozu dökün ve birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden evvel bıçak yardımıyla dilimlere bölün.
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt