Hem hafif hem de lezzetli mi lezzetli bir tarif! Imalatı epey kolay olan cezerye tanımımızı çok seveceksiniz!
Cezerye Tanımı
Gereçler;
1 kg havuç
Yarım su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı
2 yemek kaşığı bal
1/2 çay kaşığı
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı su
Üzeri için;
Cezeryenin Hazırlanışı
Havuçları soyduktan sonra birkaç kesime bölün ve yarım su bardağı su ile düdüklüde 10 dakika haşlayın. Haşladığınız havuçları doğrayıcı yardımı ile püre haline getirin. Şeker, bal ve baharatları ek ederek 15 dakika kadar kavurun. Koyu bir kıvam aldığında nişastayı 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak tencereye ek edin. Katılaşmaya başladığında fındık ve ceviz kesimlerini ek edin. Düz bir kabın içerisine hindistan cevizi tozu serpin ve pişirdiğiniz karışımı üzerine yayın. Son olarak üzerine de hindistan cevizi tozu dökün ve birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden evvel bıçak yardımıyla dilimlere bölün.