iltasyazilim
FD Üye
Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*750 gr havuç
*600 gr şeker
*150 gr fındık
*150 gr fıstık
*150 gr ceviz
*2 paket hindistan cevizi
*12 limon suyu
*Yarım su bardağından az su
Cezerye Tarifi Yapılışı Havuçlar haşlanır, rendelenir Şeker çelik tencerede kavrulur topaklaşınca ateş kısılır yanmaması için Şeker iyice eriyince üzerine limon suyu ve havuç eklenir Altı kapatılıp karıştırılır Suyu kalmayınca kadar kadar pişirilir ve en son fındık, fıstık, ceviz eklenip karıştırılır Bu karışım mermer tezgaha dökülüp soğuyana kadar bekletilir Soğuduktan sonra elimizle parçalar halinde koparıp yuvarlayıp hindistan cevizine bulanır ve servis kapıtlarına alınır
*750 gr havuç
*600 gr şeker
*150 gr fındık
*150 gr fıstık
*150 gr ceviz
*2 paket hindistan cevizi
*12 limon suyu
*Yarım su bardağından az su
Cezerye Tarifi Yapılışı Havuçlar haşlanır, rendelenir Şeker çelik tencerede kavrulur topaklaşınca ateş kısılır yanmaması için Şeker iyice eriyince üzerine limon suyu ve havuç eklenir Altı kapatılıp karıştırılır Suyu kalmayınca kadar kadar pişirilir ve en son fındık, fıstık, ceviz eklenip karıştırılır Bu karışım mermer tezgaha dökülüp soğuyana kadar bekletilir Soğuduktan sonra elimizle parçalar halinde koparıp yuvarlayıp hindistan cevizine bulanır ve servis kapıtlarına alınır