iltasyazilim
FD Üye
Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet havuç rendesi
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı ceviz
*1 paket petibör Bisküvi
*Hindistan cevizi
*
Cezerye Tarifi Yapılışı Öncelikle rendelenmiş havuçları ve toz şekeri tencereye koyuyoruz ,ocakta suyunu çekene kadar pişiriyoruz, suyunu çekince vanilya ve cevizi katıp karıştırıyoruz Soğumaya bırakıyoruz ,daha sonra petibör bisküviyi elimizde eziyoruz, soğuyan harcın içerisine döküp yoğuruyoruz Daha sonra elimizde ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz Bir kaseye Hindistan cevizi koyup yuvarladığımız cezeryeleri Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz
AFİYET OLSUN )
*5 adet havuç rendesi
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı ceviz
*1 paket petibör Bisküvi
*Hindistan cevizi
*
Cezerye Tarifi Yapılışı Öncelikle rendelenmiş havuçları ve toz şekeri tencereye koyuyoruz ,ocakta suyunu çekene kadar pişiriyoruz, suyunu çekince vanilya ve cevizi katıp karıştırıyoruz Soğumaya bırakıyoruz ,daha sonra petibör bisküviyi elimizde eziyoruz, soğuyan harcın içerisine döküp yoğuruyoruz Daha sonra elimizde ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz Bir kaseye Hindistan cevizi koyup yuvarladığımız cezeryeleri Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz
AFİYET OLSUN )