iltasyazilim
FD Üye
Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*4 elma
*5 havuç
*1 çay bardağı pekmez
*1 çay bardağı şeker
*1 kase kavrulmuş fındıkceviz
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Varsa 1 paket vanilin
*Tarçın
*Hindistan cevizi
Cezerye Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak havuçları ve elmaları rendeleyin
*Ardından tavaya sıvı yağı dökün ve rendelenmiş meyveleri suyunu çekene kadar kavurun ( 23dkka)
*Ardından pekmez, şekeri ilave edin
*Un, nişasta ilave edin
*23 dkk kavurduktan sonra ateşten alın
*Varsa vanilin ve (rondoda çekilmiş)kavrulmuş fındığı ilave edin
*Aktaracağınız kaba streç serin ve üstüne cezeryeyi boşaltın
*Buzdolabında buzluğa en yakın yere koyun
*1 saat orada bekletin
*Çıkardıktan sonra bir yüzünü hindistan cevizini elinizle dağıtın daha sonra streç yardımıyla diğer yüzünü çevirip bu yüzünü de hindistan cevizine bulayın
Ve dilimleyin
Afiyet olsun
*4 elma
*5 havuç
*1 çay bardağı pekmez
*1 çay bardağı şeker
*1 kase kavrulmuş fındıkceviz
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Varsa 1 paket vanilin
*Tarçın
*Hindistan cevizi
Cezerye Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak havuçları ve elmaları rendeleyin
*Ardından tavaya sıvı yağı dökün ve rendelenmiş meyveleri suyunu çekene kadar kavurun ( 23dkka)
*Ardından pekmez, şekeri ilave edin
*Un, nişasta ilave edin
*23 dkk kavurduktan sonra ateşten alın
*Varsa vanilin ve (rondoda çekilmiş)kavrulmuş fındığı ilave edin
*Aktaracağınız kaba streç serin ve üstüne cezeryeyi boşaltın
*Buzdolabında buzluğa en yakın yere koyun
*1 saat orada bekletin
*Çıkardıktan sonra bir yüzünü hindistan cevizini elinizle dağıtın daha sonra streç yardımıyla diğer yüzünü çevirip bu yüzünü de hindistan cevizine bulayın
Ve dilimleyin
Afiyet olsun