iltasyazilim
FD Üye
Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*1 Kilogram Havuç
*1 5 Su Bardağı Şeker
*4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*2 Paketten 45 Tane Az Petibor Bisküvi
*1 Su Bardağı Ceviz
*1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Süsleme için;
*Hindistan cevizi yada arzuya göre yeşil toz fıstık, küçük kıyım fındıkfıstık kullanabilirsiniz
Cezerye Tarifi Yapılışı Merhaba bayanlar ?
Bu tarif hem özel günleriniz de sevdiklerinize ikram edebileceğiniz, hemde ailenizle severek yiyebileceğiniz güzel ve pratik bir tarif Üstelik çeşitli dokunuşlarla sunumuna da farklılıklar katabilirsiniz
1
*İlk olarak havuçları rendeliyoruz ve bir tavaya alıyoruz ,üzerine sıvı yağ ve şekeri ilave edip yumuşayana kadar güzelce kavuruyoruz
*Öte yandan havuç kavrulurken bisküvilerimizi ufak ufak kırıklayıp, cevizimizi dövüyoruz ve genişçe bir kap içerisine alıyoruz
*Suyunu çekip yumuşayan havuçları bisküvilerimizin olduğu kaba boşaltıyoruz
*Bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz
*Beş dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz çünkü sıcak olacağı için karışıma elinizle müdahale etmeniz mümkün olmayacaktır
*Soğuduktan sonra tarçını* da ilave edip, elimizle güzelce yoğurup hamur kıvamına getiriyoruz
*Hamur yaptığımız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlıyoruz
*Sonrasında dilediğimizce Hindistan cevizi, dövülmüş fındıkfıstık, yeşil fıstık yada çikolataya batırabilirsiniz
*Üzerine kurdan batırıp ya da küçük kurabiye kalıplarına koyup servis edebilirsiniz
Afiyet olsun ?
*1 Kilogram Havuç
*1 5 Su Bardağı Şeker
*4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*2 Paketten 45 Tane Az Petibor Bisküvi
*1 Su Bardağı Ceviz
*1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Süsleme için;
*Hindistan cevizi yada arzuya göre yeşil toz fıstık, küçük kıyım fındıkfıstık kullanabilirsiniz
Cezerye Tarifi Yapılışı Merhaba bayanlar ?
Bu tarif hem özel günleriniz de sevdiklerinize ikram edebileceğiniz, hemde ailenizle severek yiyebileceğiniz güzel ve pratik bir tarif Üstelik çeşitli dokunuşlarla sunumuna da farklılıklar katabilirsiniz
1
*İlk olarak havuçları rendeliyoruz ve bir tavaya alıyoruz ,üzerine sıvı yağ ve şekeri ilave edip yumuşayana kadar güzelce kavuruyoruz
*Öte yandan havuç kavrulurken bisküvilerimizi ufak ufak kırıklayıp, cevizimizi dövüyoruz ve genişçe bir kap içerisine alıyoruz
*Suyunu çekip yumuşayan havuçları bisküvilerimizin olduğu kaba boşaltıyoruz
*Bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz
*Beş dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz çünkü sıcak olacağı için karışıma elinizle müdahale etmeniz mümkün olmayacaktır
*Soğuduktan sonra tarçını* da ilave edip, elimizle güzelce yoğurup hamur kıvamına getiriyoruz
*Hamur yaptığımız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlıyoruz
*Sonrasında dilediğimizce Hindistan cevizi, dövülmüş fındıkfıstık, yeşil fıstık yada çikolataya batırabilirsiniz
*Üzerine kurdan batırıp ya da küçük kurabiye kalıplarına koyup servis edebilirsiniz
Afiyet olsun ?