iltasyazilim
FD Üye
Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*4 5 büyük boy havuç
*15 adet petibör bisküvi
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
*5 adet ceviz
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Cezerye Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce havuçlar rendelenir
*Bir tencerenin içine yağ ve havuçlar konur güzelce kavrulur
*Bisküvikeri rondodan geçirin
*Sonra cevizi de rondodan geçirip ufaltın
*Havuçlar kavrulduktan sonra bisküvi ve cevizi ekleyip güzelce karıştırın sonrasında ufak toplar yapın
*Yaptığınız topları hindistan cevizinde güzelce bulayın cezeryemiz hazır
*Bisküvinizi kakaolu ve sade ayrı ayrı kullanırsanız iki ayrı renkte cezerye de yapmış olursunuz tercih sizin ben sade denedim hepinize afiyet olsun
*4 5 büyük boy havuç
*15 adet petibör bisküvi
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
*5 adet ceviz
Üzeri için
*Hindistan cevizi
Cezerye Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce havuçlar rendelenir
*Bir tencerenin içine yağ ve havuçlar konur güzelce kavrulur
*Bisküvikeri rondodan geçirin
*Sonra cevizi de rondodan geçirip ufaltın
*Havuçlar kavrulduktan sonra bisküvi ve cevizi ekleyip güzelce karıştırın sonrasında ufak toplar yapın
*Yaptığınız topları hindistan cevizinde güzelce bulayın cezeryemiz hazır
*Bisküvinizi kakaolu ve sade ayrı ayrı kullanırsanız iki ayrı renkte cezerye de yapmış olursunuz tercih sizin ben sade denedim hepinize afiyet olsun