iltasyazilim
FD Üye
Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket petibör büskivi
*5 adet havuç
*1 su bardağından biraz az şeker
*1 su bardağı dövülmüş fındık
*1 yemek kaşığı su
*Hindistan cevizi
Cezerye Tarifi Yapılışı
Öncelikle havuçların kabukları soyulur, rendelenir ve şeker su ilave ederek tavada 15 dk pişirilir Daha sonra su eklenir yine karıştırılır ve fındık eklenerek biraz daha pişirilir Ve bir büyük kaseye karışım dökülür Üstüne robottan geçirdiğimiz toz haline gelmiş bisküvi eklenerek yoğurulur ve cam bir borcama altına Hindistan cevizi serpilir Onun üstüne hazırlanan cezerye resimdeki gibi serilir ve üstüne Hindistan cevizi serpilir Bıçakla kare kare kesilir ve servise hazır afiyet olsun
*1 paket petibör büskivi
*5 adet havuç
*1 su bardağından biraz az şeker
*1 su bardağı dövülmüş fındık
*1 yemek kaşığı su
*Hindistan cevizi
Cezerye Tarifi Yapılışı
Öncelikle havuçların kabukları soyulur, rendelenir ve şeker su ilave ederek tavada 15 dk pişirilir Daha sonra su eklenir yine karıştırılır ve fındık eklenerek biraz daha pişirilir Ve bir büyük kaseye karışım dökülür Üstüne robottan geçirdiğimiz toz haline gelmiş bisküvi eklenerek yoğurulur ve cam bir borcama altına Hindistan cevizi serpilir Onun üstüne hazırlanan cezerye resimdeki gibi serilir ve üstüne Hindistan cevizi serpilir Bıçakla kare kare kesilir ve servise hazır afiyet olsun