iltasyazilim
FD Üye
Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*1, 3 kg havuç
*2 su bardağı şeker
*150 gram fındık
*150 gram antep fıstığı
*350 gram kakaolu petibör bisküvi
*
Cezerye Tarifi Yapılışı Havuçlar rendelenir şekerle beraber bir tavaya koyularak rengi dönüp suyunu çekene kadar pişirilir ve 2030 dk dinlendirilir Bu arada fındık, antep fıstığı ve bisküviler rondodan geçirilir Bu karışım ve havuçlu harç ile karıştırılarak güzelce yoğrulur Rulo haline getirilerek buzluğa atılır Ertesi gün hindistan cevizine bulayıp halka halinde doğrayarak servis edilir Afiyet olsun
*1, 3 kg havuç
*2 su bardağı şeker
*150 gram fındık
*150 gram antep fıstığı
*350 gram kakaolu petibör bisküvi
*
Cezerye Tarifi Yapılışı Havuçlar rendelenir şekerle beraber bir tavaya koyularak rengi dönüp suyunu çekene kadar pişirilir ve 2030 dk dinlendirilir Bu arada fındık, antep fıstığı ve bisküviler rondodan geçirilir Bu karışım ve havuçlu harç ile karıştırılarak güzelce yoğrulur Rulo haline getirilerek buzluğa atılır Ertesi gün hindistan cevizine bulayıp halka halinde doğrayarak servis edilir Afiyet olsun