iltasyazilim
FD Üye
Cezvesiz Kahve (Porsiyonluk Pişirme) Tarifi İçin Malzemeler
*1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
*Şeker (ölçüsü size bağlı)
*Su
Cezvesiz Kahve (Porsiyonluk Pişirme) Tarifi Yapılışı Herkese selamlar
Farklı bir kahve pişirme şekli ile geldim Cezve kirletme ve köpük alma sıkıntısı olmadan pişireceğiz İşte tarif:
Bir kahve fincanına kahvemizi ve şekeri ekleyelim ve ardından biraz su ekleyerek özleştirelim Kalan kısmını fincanda dudak payı bırakana kadar suyla dolduralım ve ocağın en küçük gözünde kısık ateşte karıştırarak pişirelim Bu aşamada dikkat etmeniz gereken yer kahveniz kenarlardan kabarcıklar atmaya başlayınca ocağı kapatmanız Çünkü ocak demirinin ısısı kaynamaya yeterli olacaktır Bunu taşırmamamız için söylüyorum Eğer kaynamaya yeterli gelmedi ise ısısı biraz daha açın Ocağın altını az bir şey kaynatın Kahve pişince bir bez yardımı ile fincanın kulpunu tutarak ocaktan alalım ve servis edelim
?Kahve fincanı sıcak olduğu için ağzınızı yakmayın hemen soğumuyor
?Eğer fincanım kırılır mı diye tereddütünüz varsa kötü bir fincanda ön dememe yapın Setinizin bozulmasını istemem Tabi her fincanın kırılıp kırılmayacağına da onay vermiyorum Cinsine kalınlığına bağlı
Not: Eğer çok soğuksa mutfağınız ilk önce fincanı kattledan sıcak su ekleyerek çalkalayın ve az ılık çeşme suyuyla kahvenizi yapın Fincan direkt soğuktan sıcağa geçiş yapmasın
Deneyeceklere afiyet olsun ???
*1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
*Şeker (ölçüsü size bağlı)
*Su
Cezvesiz Kahve (Porsiyonluk Pişirme) Tarifi Yapılışı Herkese selamlar
Farklı bir kahve pişirme şekli ile geldim Cezve kirletme ve köpük alma sıkıntısı olmadan pişireceğiz İşte tarif:
Bir kahve fincanına kahvemizi ve şekeri ekleyelim ve ardından biraz su ekleyerek özleştirelim Kalan kısmını fincanda dudak payı bırakana kadar suyla dolduralım ve ocağın en küçük gözünde kısık ateşte karıştırarak pişirelim Bu aşamada dikkat etmeniz gereken yer kahveniz kenarlardan kabarcıklar atmaya başlayınca ocağı kapatmanız Çünkü ocak demirinin ısısı kaynamaya yeterli olacaktır Bunu taşırmamamız için söylüyorum Eğer kaynamaya yeterli gelmedi ise ısısı biraz daha açın Ocağın altını az bir şey kaynatın Kahve pişince bir bez yardımı ile fincanın kulpunu tutarak ocaktan alalım ve servis edelim
?Kahve fincanı sıcak olduğu için ağzınızı yakmayın hemen soğumuyor
?Eğer fincanım kırılır mı diye tereddütünüz varsa kötü bir fincanda ön dememe yapın Setinizin bozulmasını istemem Tabi her fincanın kırılıp kırılmayacağına da onay vermiyorum Cinsine kalınlığına bağlı
Not: Eğer çok soğuksa mutfağınız ilk önce fincanı kattledan sıcak su ekleyerek çalkalayın ve az ılık çeşme suyuyla kahvenizi yapın Fincan direkt soğuktan sıcağa geçiş yapmasın
Deneyeceklere afiyet olsun ???