Cha cha Küba familyası danslarının diğer bir üyesi olan Cha Cha Cha, aynı zamanda sosyal LatinAmerikan danslarının en popüler olanıdır Cha Cha Cha'nın birçok hareketinde böylece Rumba Mambo hareketlerinden benzerlikler vardır En temel çeşitlilik Cha Cha Chadadır Bu terim adını müzikteki dördüncü vuruşun, basit yakalanabilen Cha Cha Cha ritmini tahsis etmek için bölünmesiyle oluşmuştur Bu dans başlangıçta Mambo ve Rumba'nın bir çeşidiydi ancak 1948'de Enrique Jorrin, Mambo'nun doğduğu danzon ritmiyle, montuno ritimlerini karıştırdı Netice gözle görülür şekilde farklı ve coşku vericiydi Jorrin'in aldatmacaanlamına gelen bu yeni kompozisyonu Enganadora1953'te kayıtlara geçti ve devasa ölçülerde popülarite kazandı Dansçılar daima daha da fazlasını talep ettiler Cha Cha Cha'nın anlaşılır ritmi ufak müzik topluluklarından büyük orkestralara dek az daha her şekilde yorumlandı ve kısa sürede yaklaşık olarak tüm müzisyenler Cha Cha Cha çalmaya başladı Cha Cha Cha dansı, müziğinin de olduğu gibi; canlı, ilgi çekici, alaycıdır ve coşkun ritmiyle dünyadaki tüm dansçıların rağbet edip hoşgörü alacağı türden nadir bir eğlence sunar Cha Cha Cha adı İspanyolca'da Chachaçocuk bakıcısı demektir aynı zamanda chacharkokain yaprağı çiğnemek anlamına da gelmektedir Ama Cha Cha Cha süratli bir Küba dansı olan Guaracha'dan geldiği düşünülmektedir Müzik ve Ritim Cha Cha Cha'nın da ritmi Mambo ve Rumba'da olduğu gibi 44'tür Cha Cha Cha ritmindeki 2, 3, 4 & 1 ritmini saptamak için dördüncü vuruş ikiye bölünmüştür Bu ritimde birincil vuruş vurgulanır Cha Cha Cha ritminin temposu Rumba'nınkinden birazcık daha hızlıdır Yarışmalardaki sabitlenen ritim dakikada 30 bardır Göze yavaş görünen bu tempo Cha Cha Cha'nın diğer danslara tarafından pozitif olan adımlarıyla esasen hızlıdır Zamanlama Cha Cha Cha'nın ayrılmış dört vuruşu içersinde bir sonraki bara geçmeden dansçının Cha Cha Cha şasi adımları denilen adımları vardır Şasi adımları iki vuruşunda öne ve geri atılan esas adımlarla Cha Cha Cha'nın esas ritmine bağlanır Çoğu dansçı Cha Cha Cha'ya bir vuruşunda yana atılan bir adımla başlar Bu adım bir sonraki 2 vuruşunda atılan ön ve geri esas adımlarına yol açmış olur Cha Cha Cha Notları Şahsiyet: Onur Kırıcı, Hareketli, Tutkulu Hareketler: Sert ağır ve seri adımlar, düz bacak yapısı Bardakika:30 bar Zamanlama: 44 Yükselip alçalma
eğil id