iltasyazilim
FD Üye
Puding ve türevleri hepimizin severek tükettiği sütlü tatlılardan Peki, daha önce hiç Chawanmushi (Japon pudingi) denediniz mi?
Farklı tatları bir arada buluşturan bu tatlıyı denemenizde fayda var İşte size hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif olan Chawanmushi'nin tarifi
Malzemeler
100 gram tavuk göğsü
100 gram mantar
50 gram havuç
Maydanoz
4 adet yumurta
500 cc konbu yosunu suyu
2 çorba kaşığı soya sosu
Bir tutam tuz
Sosu için:
300 cc konbu yosunu suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı toz şeker
1 tatlı kaşığı patates nişastası
Yapılışı
Mantarları, tavuğu ve havucu küçük küçük doğrayın Bir kaseye yumurtaları kırıp, konbu suyunu ve soya sosunu ilave edip karıştırın Bu karışımı süzgeçten geçirin Dört ayrı kaseye küçük doğranmış mantar, havuç ve tavuğu yerleştirin Yumurtalı karışımı yavaş yavaş ekleyin Kaseleri, uygun ebatta bir tencereye yerleştirin ve tencerenin dibine birkaç parmak yüksekliğinde su koyun Tencerenin kapağını kapatarak, buharda 5 dakika haşlayın Haşlanma işlemi sona ermeden önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin Bu arada sosu hazırlayın Bunun için konbu suyunu, soya sosunu, beyaz şarabı, tuz ve şekeri kaynatıp, suyla karıştırılmış nişastayı ilave edin Pudingin üzerine ekleyip servis yapın
Afiyet olsun
Farklı tatları bir arada buluşturan bu tatlıyı denemenizde fayda var İşte size hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif olan Chawanmushi'nin tarifi
Malzemeler
100 gram tavuk göğsü
100 gram mantar
50 gram havuç
Maydanoz
4 adet yumurta
500 cc konbu yosunu suyu
2 çorba kaşığı soya sosu
Bir tutam tuz
Sosu için:
300 cc konbu yosunu suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı toz şeker
1 tatlı kaşığı patates nişastası
Yapılışı
Mantarları, tavuğu ve havucu küçük küçük doğrayın Bir kaseye yumurtaları kırıp, konbu suyunu ve soya sosunu ilave edip karıştırın Bu karışımı süzgeçten geçirin Dört ayrı kaseye küçük doğranmış mantar, havuç ve tavuğu yerleştirin Yumurtalı karışımı yavaş yavaş ekleyin Kaseleri, uygun ebatta bir tencereye yerleştirin ve tencerenin dibine birkaç parmak yüksekliğinde su koyun Tencerenin kapağını kapatarak, buharda 5 dakika haşlayın Haşlanma işlemi sona ermeden önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin Bu arada sosu hazırlayın Bunun için konbu suyunu, soya sosunu, beyaz şarabı, tuz ve şekeri kaynatıp, suyla karıştırılmış nişastayı ilave edin Pudingin üzerine ekleyip servis yapın
Afiyet olsun