Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ÇHD davasında 'tutukluluğa devam' kararı çıktı

ÇHD davasında 'tutukluluğa devam' kararı çıktı
0
33

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Lideri Selçuk Kozağaçlı'nın da ortalarında bulunduğu 22 avukatın terör örgütü üyesi olmak ve yönetmek suçlamasıyla yargılandığı davada sanıklar hakim karşısına çıktı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi Marmara Ceza ve İnfaz Kurumu karşısındaki salonda yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar avukat Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik, Oya Aslan ve öteki kabahatten tutuklu Özgür Yılmaz getirildi.

Bazı tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

CHP ve HDP’li isimler de katıldı

Duruşmaya CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Haydar Hakverdi, İlhan Cihaner, HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Dilşat Canbaz, TİP Milletvekilleri Sera Kadıgil, Ahmet Şık, İstanbul Barosu Lideri Mehmet Durakoğlu, Adana Barosu Lideri Semih Gökayaz, Fransa, Belçika, İtalya, Almanya ve İsviçre barolarından avukatlar da katıldı.

cgd_2981.jpg

Savcı, tutukluluğun devamını istedi

Mahkeme lideri, sanıklar ve avukatlarına dava belgesine gelen uzman raporuna karşı beyanlarını sordu.

Raporu teslim almadığını belirten sanık Kozağaçlı, beyanda bulunmak için müddet istedi.

Avukat Hasan Fehmi Demir de evrak boyutunun büyük olmasından ötürü şimdi rapora ulaşamadıklarını söyleyerek, bu nedenle müddet istedi.

Görüşü sorulan duruşma savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

“10 yıl boyunca karar veremediniz”

Selçuk Kozağaçlı sanık olarak yargılandığı sürece tahliye talebinde bulunmayacağını söyleyerek, “Avukat olsaydım ben de öfkeli savunmalar yapardım lakin ben sanığım. Sanık olarak huzurda olduğum için daha samimi konuşacağım. 10 sene boyunca hiç tahliye talep etmedim. Yapabilecek yargıç vardır, yapamayacak yargıç vardır. Yapabilecek yargıç için talep gerekmez. Bir hafta sonra 7. yıla giriyorum. 10 yıl boyunca, avukatlar yasa dışı silahlı örgütünün üyesi mi değil mi karar veremediniz.” dedi.

cgd_7774.jpg

Duruşma ertelendi

DHA’nın haberine nazaran mahkeme heyeti, Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Oya Aslan'ın tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, temel hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmaları için duruşmayı 7-11 Kasım tarihlerine erteledi.

858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt