iltasyazilim
FD Üye
Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*200 gr labne peynir
*1 su bardağı toz şeker
*200 ml krema
*4 çorba kaşığı un
*Vanilya
Alt Tabanı için;
*2 çorba kaşığı tereyağ
*2 paket Burçak bisküvi
Üstü için;
*2 su bardağı vişne suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
Cheescake Tarifi Yapılışı Burçak bisküvileri toz haline getirelim Tereyağı ekleyip hamur kıvamında yoğurduktan sonra kelepçeli kalıbımızı yağlayarak iyice içine bastırıp dolapta on dk bekleyelim
Bu sırada yumurta ve şekeri iyice çırpalım, labne ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edelim Son olarak unumuzu da ekleyerek iyice karıştıralım Dolapta yer alan tabanımızın üzerine hazırladığımız sosu dökelim Daha sonra dolapta yarım saat bekletelim Dolaptan çıkardığımız cake karışımımımızı yaklaşık yarım saat 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
Üstü için isterseniz hazır soslardan da kullanabilirsiniz Ben vişne suyu ve nişastayı karıştırarak kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak sos yaptım
Fırından çıkan cheescake biraz soğumaya bıraktıktan sonra ılık sosumuzu da üstüne dökülüp dolapta mümkünse 6 saat bekletildikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Dilerseniz süsleme için vişne de kullanabilirsiniz
*2 yumurta
*200 gr labne peynir
*1 su bardağı toz şeker
*200 ml krema
*4 çorba kaşığı un
*Vanilya
Alt Tabanı için;
*2 çorba kaşığı tereyağ
*2 paket Burçak bisküvi
Üstü için;
*2 su bardağı vişne suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
Cheescake Tarifi Yapılışı Burçak bisküvileri toz haline getirelim Tereyağı ekleyip hamur kıvamında yoğurduktan sonra kelepçeli kalıbımızı yağlayarak iyice içine bastırıp dolapta on dk bekleyelim
Bu sırada yumurta ve şekeri iyice çırpalım, labne ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edelim Son olarak unumuzu da ekleyerek iyice karıştıralım Dolapta yer alan tabanımızın üzerine hazırladığımız sosu dökelim Daha sonra dolapta yarım saat bekletelim Dolaptan çıkardığımız cake karışımımımızı yaklaşık yarım saat 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
Üstü için isterseniz hazır soslardan da kullanabilirsiniz Ben vişne suyu ve nişastayı karıştırarak kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak sos yaptım
Fırından çıkan cheescake biraz soğumaya bıraktıktan sonra ılık sosumuzu da üstüne dökülüp dolapta mümkünse 6 saat bekletildikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Dilerseniz süsleme için vişne de kullanabilirsiniz