Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cheesecake nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Cheesecake nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
0
140

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Son yıllarda devletimizin en çok tüketilen tatlıları arasında mahal alan cheesecake hem marketler de hem de kafelerde de satışı yapılıyor. Gelgelelim Cheesecake hanede yapıldığında hem kıvamı daha şık oluyor, hem de daha sağlıklı. Pekala meskende Cheesecake nasıl yapılır? Hanede Cheesecake yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik Cheesecake tanımı var mıdır? Tüm bu soruların karşılığını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Söz anlamı  “peynirli kek” olan  Cheesecake,  dünya mutfağı için yeni bir lezzet değildir. Cheesecake’ler, imalatında kullanılan gereçlere ve üzerine dökülen soslara nazaran de epey farklılık gösterir lakin değiştirilemeyecek tek bir gereç vardır, o da peynirdir. Bununla birlikte kullanıldıkları devletlere nazaran peynirler de farklılık gösterirler. New York stilinde umumide krem peynir, bilhassa de Philadelphia marka krem peynir kullanılırken; İtalyan stilinde daha çok ricotta peyniri kullanılır. Almanlar ise quark peynirini tercih ederler. Devletimizde de severek tüketilmeye başlanan Cheesecake labne peyniri ile yapılıyor. Prodüksiyonu sanıldığından kolay olan sırf ihtimam gerektiren bu tatlı, hem çay saatlerine çok yakışıyor hem buzdolabında kesinlikle olması gerekenler arasında. Peki Cheesecake pratik nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

VV9w3_1557824494_6798.jpg

CHEESECAKE TANIMI:

MATERYALLER

500 gram labne peyniri
1 paket krema
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
4 adet yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya

Alt taban için;

2 paket burçak bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı toz üzere çekilmiş fındık
Yarım çay bardağından biraz az süt

Üzerinin sosu için;

250 gram frambuaz
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
1 paket vanilya

B1qpc_1557823099_8119.jpeg

YAPILIŞI

Öncelikle alt tabanını hazırlayarak tarife başlayın. Bisküvileri ve fındığı rondoda un üzere olana kadar şıkça çekin.

Akabinde tereyağını eritip, sütü yavaş yavaş ek ederek alt tabanı hazır hale getirin.

Sosunu hazırlayabilirsiniz; frambuaza şekeri ve suyu ek edip dolapta bir saat bekletin. Ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ek ederek kaynatmaya başlayın.

Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sonrasında acilen vanilyasını ek ederek, ılık hale gelene kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırın.Soğuması için kenara alabilirsiniz.

qIm7i_1557824616_6149.jpg

Kelepçeli kek kalıbının en altını şıkça yağlayın. En alt tabanı için hazırlanan  harcı eşit bir tabaka olacak halde yayın. Buzdolabına koyun.

Orta kısmı için labne peynirini bir kabın içerisine alıp 3 dakika kadar çırpıcı ile karıştırın. Kremayı da birebir formda münferit bir kapta hafif katılaşana kadar çırpıp 2 sinide tıpkı kabın içine alıp içine şekeri ilave ederek karıştırın.

Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam edin. En son unu ve vanilyasını ek edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine dökün.

Bu arada dökmeden evvel kalıbın kenarını folyo ile sarın. Böylece uzun mühlet fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor.

Kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp evvelden ısıtılmış fırında birinci 10 dakika 200 kademede, 10 dakika sonra 160 aşamalık fırında pişirin.

Fırının kapağını 1 saat kadar hiç açmayın.Fırının içine kesinlikle ısıya dayanıklı su dolu orta büyüklükte bir kap koyun.

Kapağı açtığınızda Cheesecake hafif sallayın. Şayet oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz.

Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine dökün. 

Dolapta 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

1Iauv_1557825008_221.jpg

CHEESECAKE YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Cheesecake yaparken kullanacağınız gereçlerin tamamının oda sıcaklığında olması gerekir. Materyallerinizi cheesecake üzerinde çalışmaya başlamadan en az 2 saat evvel buzdolabından çıkarıp tezgahın üzerinde ısınmalarını bekleyin. Böylelikle gereçleriniz daha kolay karışır ve uzun müddet çırpmanıza gerek kalmaz.

Cheesecake yaparken uzun mühlet çırpmak en büyük günahlardan biridir çünkü çok çokça çırpılan cheesecake dolgusunun içinde hava kabarcıkları oluşur. Bu da cheesecake’inizin pişme aşamasında üzerinde çatlaklar oluşmasına neden olur.

2e9vb_1557825193_5195.jpg

Cheesecake’inizi yerli tanımlara nazaran yapıyorsanız belirtilen ölçüleri birebir takip etmediğiniz takdirde kıvam ve lezzet sorunu yaşayabilirsiniz. Şayet yabancı tanımlardan faydalanacaksanız o durumda işiniz biraz daha zorlaşabilir. Zira listede belirtilen gereçlerin tamamını Türkiye’de bulamayabilirsiniz.

Cheesecake’i pişirme aşamasına geldiğinizde fırınınızı kesinlikle evvelce ısıtın. Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Tepsinin içindeki su fırının içinde buhar yaparak kekinizin kurumasını ve çatlamasını önler.
 

Similar threads

Son yıllarda ülkemizin en çok tüketilen tatlıları arasında yer alan cheesecake hem marketler de hem de kafelerde de satışı yapılıyor. Ancak Cheesecake evde yapıldığında hem kıvamı daha güzel oluyor, hem de daha sağlıklı. Peki evde Cheesecake nasıl yapılır? Evde Cheesecake yapmanın püf noktaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Son yıllarda ülkemizin en çok tüketilen tatlıları arasında yer alan cheesecake hem marketler de hem de kafelerde de satışı yapılıyor. Ancak Cheesecake evde yapıldığında hem kıvamı daha güzel oluyor, hem de daha sağlıklı. Peki evde Cheesecake nasıl yapılır? Evde Cheesecake yapmanın püf noktaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Son yıllarda ülkemizin en çok tüketilen tatlıları arasında yer alan cheesecake hem marketler de hem de kafelerde de satışı yapılıyor. Ancak Cheesecake evde yapıldığında hem kıvamı daha güzel oluyor, hem de daha sağlıklı. Peki evde Cheesecake nasıl yapılır? Evde Cheesecake yapmanın püf noktaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Limonlu cheesecake limonla ekşimsi haliyle bütünleşen ve çay saatlerinde vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet haline geliyor. İşte tok dokusu ile limonlu cheesecake tarifi: Çok aşırı tatlı sevmeyenler için en doğru çözümlerden biri ekşi bir meyveyle lezzetlendirilmiş tatlılar. Bu tür tatlılar söz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Orman Meyveli Cheesecake Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *Burçak bisküvi *100 gr tereyağı *3 yemek kaşığı süt Beyaz kreması için: *600 gr labne peyniri *200 gr krema *3 yumurta *6 yemek kaşığı şeker *3 kaşık nişasta *1 limon rendesi Üst kreması için: *250 gram donmuş orman...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,480Konular
981,435Mesajlar
29,596Kullanıcılar
bar1s.q7Son üye
Üst Alt