iltasyazilim
FD Üye
Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler TABANI İÇİN;
*2 paket burçak bisküvi
*75 gr tereyağı
*2 3 yemek kaşığı süt
ARA KATI İÇİN;
*300 gr labne peyniri
*1 paket sıvı krema
*1 su bardağı şeker artı 4 yemek kaşığı
*3 yumurta
*3 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
SOSU İÇİN;
*2 su barda?ı vişne suyu
*1 su bardağı su
*Yarım bardak şeker
*2 3 yemek kaşığı nişasta
Cheesecake Tarifi Yapılışı Tabanını hazırlamak için bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz tereyağı üzerine dökelim sütü de döküp iyice karıştıralım, yağladığımız kelepçeli kalıba döküp kaşıkla eşit şekilde dağıtarak bastıralım ve dolaba kaldıralım
Ara katı içinde bir kaba labne peyniri ve kremayı alıp çırpalım şöyle bir çırptıktan sonra şekeri de ekleyip çırpma işlemine devam edelim ,yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim ,en son un ve nişasta vanilya koyarak çırpalım Hazırlanan sosu dolaptan çıkardığımız bisküvileri üzerine dökelim, önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dk 200 derecede sonra 150 derecede 1 saat pişirelim Kalıbımızın etrafını alüminyum folyo ile saralım bu sosumuzun yanmadan pişmesini sağlayacak Fırın tepsisine su koyarak kalıbımızı içine koyalım ve pişirmeye bırakalım ,piştikten sonra fırından çıkarmayın, fırın kapağını aralayın, soğumasını bekleyin üst sosu için vişne suyu, şeker su ve nişastayı karıştırarak pişirelim ve soğutalım, soğuyan kekin üzerine dökelim, ve bir gece dolapta bekletelim ,şimdiden afiyet olsun
*
*2 paket burçak bisküvi
*75 gr tereyağı
*2 3 yemek kaşığı süt
ARA KATI İÇİN;
*300 gr labne peyniri
*1 paket sıvı krema
*1 su bardağı şeker artı 4 yemek kaşığı
*3 yumurta
*3 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
SOSU İÇİN;
*2 su barda?ı vişne suyu
*1 su bardağı su
*Yarım bardak şeker
*2 3 yemek kaşığı nişasta
Cheesecake Tarifi Yapılışı Tabanını hazırlamak için bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz tereyağı üzerine dökelim sütü de döküp iyice karıştıralım, yağladığımız kelepçeli kalıba döküp kaşıkla eşit şekilde dağıtarak bastıralım ve dolaba kaldıralım
Ara katı içinde bir kaba labne peyniri ve kremayı alıp çırpalım şöyle bir çırptıktan sonra şekeri de ekleyip çırpma işlemine devam edelim ,yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim ,en son un ve nişasta vanilya koyarak çırpalım Hazırlanan sosu dolaptan çıkardığımız bisküvileri üzerine dökelim, önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dk 200 derecede sonra 150 derecede 1 saat pişirelim Kalıbımızın etrafını alüminyum folyo ile saralım bu sosumuzun yanmadan pişmesini sağlayacak Fırın tepsisine su koyarak kalıbımızı içine koyalım ve pişirmeye bırakalım ,piştikten sonra fırından çıkarmayın, fırın kapağını aralayın, soğumasını bekleyin üst sosu için vişne suyu, şeker su ve nişastayı karıştırarak pişirelim ve soğutalım, soğuyan kekin üzerine dökelim, ve bir gece dolapta bekletelim ,şimdiden afiyet olsun
*