iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
4 su b un
yarım pk yaş maya
yarım çay b zeytinyağı
su
tuz
SOSU İÇİN:
2 çorba k domates salçası
2 çorba k biber püresi
2 diş sarımsak
taze kekik
zeytinyağı
tuz
karabiber
İÇ HARCI İÇİN:
1 demet ıspanak yaprağı
1 pk mantar
1 kase siyah zeytin
300 gr kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu atıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz Ortaya yaş mayayı geçiyoruz Mayanın üzerine zeytinyağını ve ılık suyu döküyoruz Mayayı elimizle eritiyoruz Un alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Hamuru yuvarlıyoruz, un serpiyoruz ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz Mantarları doğruyoruz ve tavada sıvıyağda soteliyoruz Mantarları bir tabağa alıyoruz Doğranmış ıspanağı aynı aynı tavaya atıp soteliyoruz Sosu için, salçayı ve biber püresini bir kaseye alıyoruz Sarımsak rendeliyoruz Taze kekiği ve tuzu atıyoruz Zeytinyağını ve karabiberini döküyoruz ve çırpıyoruz Hamurdan 4 parça koparıyoruz, 2si zemin 2si kapak hamuru olacağı için, üst hamurları biraz daha küçük yapıyoruz Hamurları yuvarlıyoruz ve merdaneyle açıyoruz
İki tart kalıbını yağlıyoruz Zemine büyük olan hamurları seriyoruz Üzerine sos sürüyoruz Sosun üzerine kaşar dilimleri diziyoruz Üzerine sotelenmiş ıspanak ve mantarı koyuyoruz Zeytin serpiyoruz Kapak hamurunu da üzerine kapatıyoruz, alttaki hamurun kenar kısımlarını üzerine doğru katlıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz, üzerine sos sürüp kaşar rendesi serpiyoruz Tekrar fırına veriyoruz ve kaşar eriyene dek pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta
4 su b un
yarım pk yaş maya
yarım çay b zeytinyağı
su
tuz
SOSU İÇİN:
2 çorba k domates salçası
2 çorba k biber püresi
2 diş sarımsak
taze kekik
zeytinyağı
tuz
karabiber
İÇ HARCI İÇİN:
1 demet ıspanak yaprağı
1 pk mantar
1 kase siyah zeytin
300 gr kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz Tuzunu atıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz Ortaya yaş mayayı geçiyoruz Mayanın üzerine zeytinyağını ve ılık suyu döküyoruz Mayayı elimizle eritiyoruz Un alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Hamuru yuvarlıyoruz, un serpiyoruz ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz Mantarları doğruyoruz ve tavada sıvıyağda soteliyoruz Mantarları bir tabağa alıyoruz Doğranmış ıspanağı aynı aynı tavaya atıp soteliyoruz Sosu için, salçayı ve biber püresini bir kaseye alıyoruz Sarımsak rendeliyoruz Taze kekiği ve tuzu atıyoruz Zeytinyağını ve karabiberini döküyoruz ve çırpıyoruz Hamurdan 4 parça koparıyoruz, 2si zemin 2si kapak hamuru olacağı için, üst hamurları biraz daha küçük yapıyoruz Hamurları yuvarlıyoruz ve merdaneyle açıyoruz
İki tart kalıbını yağlıyoruz Zemine büyük olan hamurları seriyoruz Üzerine sos sürüyoruz Sosun üzerine kaşar dilimleri diziyoruz Üzerine sotelenmiş ıspanak ve mantarı koyuyoruz Zeytin serpiyoruz Kapak hamurunu da üzerine kapatıyoruz, alttaki hamurun kenar kısımlarını üzerine doğru katlıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz, üzerine sos sürüp kaşar rendesi serpiyoruz Tekrar fırına veriyoruz ve kaşar eriyene dek pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta