iltasyazilim
FD Üye
Chili Con Carne (Meksika Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg Dana kıyması
*3 adet havuç ( küçük kesilmiş)
*1 adet kırmızı biber ( küçük doğranmış)
*1 adet kırmızı acı biber ( küçük doğranmış)
*2 soğan ( kare kesilmiş)
*2 su bardağı su
*3 chili con carne tozu
*Tuz
*Karabiber
*Yarım çay bardağı zeytin veya sıvı yağ
*1 konserve mısırı
*2 konserve Meksika fasulyesi bordo renk
*500 gr Sulu domates suyu
Chili Con Carne (Meksika Yemeği) Tarifi Yapılışı ilk önce yağı kızdırıp soğanı hafif kavurup geri kalan kesilmiş sebzeleri de içine atıp kavuralım ( mısır ve Meksika fasulyesi daha girmez onlar en son girer haşlandıkları için)
Hepsini kavurduktan sonra kıymayı ekleyip iyice kavuralım Rengi değişene kadar
Sonra sulu domates suyunu ekleyip tozları da ekleyip karıştıralım ve iki su bardağı suyu da ekleyip kaynatalım 5 dk ama karıştırın Suyu üste çıkıyor
Ardından Meksika fasulyeyi ve mısırı da içine atıp kavurup kısık ateşte pişirin Ne kadar pişerse o kadarda tadı yerine gelir ama hemende yenilse olur
Not: 500 gr kıymada iki Chilli Con Carne Tozu girer tadı çünkü ondadır Domates suyunu da siz karar verebilir siniz ve suyu da aynen duru mu sulu mu seversiniz damak tadıdır Ama aslında duru olması gerekir sulu değil)
Yanındada ister pilav ister makarna ister yufka veya ekmekle de yeni Pilav ve makarnayla ama çok güzel oluyor
(Pilavı tek su ve tuz ile yapardım Kuru yani çünkü üstüne bu sosu koyuyorsun Boşu boşuna yağlı yememize gerek kalımıyor )
Şimdi den deneyenlere afiyet olsun
*1 kg Dana kıyması
*3 adet havuç ( küçük kesilmiş)
*1 adet kırmızı biber ( küçük doğranmış)
*1 adet kırmızı acı biber ( küçük doğranmış)
*2 soğan ( kare kesilmiş)
*2 su bardağı su
*3 chili con carne tozu
*Tuz
*Karabiber
*Yarım çay bardağı zeytin veya sıvı yağ
*1 konserve mısırı
*2 konserve Meksika fasulyesi bordo renk
*500 gr Sulu domates suyu
Chili Con Carne (Meksika Yemeği) Tarifi Yapılışı ilk önce yağı kızdırıp soğanı hafif kavurup geri kalan kesilmiş sebzeleri de içine atıp kavuralım ( mısır ve Meksika fasulyesi daha girmez onlar en son girer haşlandıkları için)
Hepsini kavurduktan sonra kıymayı ekleyip iyice kavuralım Rengi değişene kadar
Sonra sulu domates suyunu ekleyip tozları da ekleyip karıştıralım ve iki su bardağı suyu da ekleyip kaynatalım 5 dk ama karıştırın Suyu üste çıkıyor
Ardından Meksika fasulyeyi ve mısırı da içine atıp kavurup kısık ateşte pişirin Ne kadar pişerse o kadarda tadı yerine gelir ama hemende yenilse olur
Not: 500 gr kıymada iki Chilli Con Carne Tozu girer tadı çünkü ondadır Domates suyunu da siz karar verebilir siniz ve suyu da aynen duru mu sulu mu seversiniz damak tadıdır Ama aslında duru olması gerekir sulu değil)
Yanındada ister pilav ister makarna ister yufka veya ekmekle de yeni Pilav ve makarnayla ama çok güzel oluyor
(Pilavı tek su ve tuz ile yapardım Kuru yani çünkü üstüne bu sosu koyuyorsun Boşu boşuna yağlı yememize gerek kalımıyor )
Şimdi den deneyenlere afiyet olsun