CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen 1549061689 1549061689 chpkocaelibuyuksehirbelediyebaskanadayisefasirmen5c54ce3e29587chpkocaelibuyuksehirbelediyebaskanadayisefasirmen5c54ce3e29587 http:staticguncelnetarchive9466faPeyV7zmDv CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kocaeli'de partisine yeni katılımlar dolayısıyla düzenlenen törende konuştu Baykal, Türkiye'nin sorununu bu seçimle çözme imkanına sahip bazı kentler olduğunu, Kocaeli'nin bu kentlerin en başında geldiğini açıklama etti Türkiye'de AKP iktidarının Cumhuriyet tarihinde çok az iktidara nasip olmuş mucizevi fırsatlarla meslek başına geldiğini, parlamentoda hemen hemen Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşan huzur içinde olduğunu bildiren Baykal, şöyle devam etti: ''Bu şartlar aşağıda 6 yıldır iktidardalar Yola çıkarken 'Yoksulluğu yeneceğiz' dediler Hatta Başbakan 'Benden bir sene sonra hesap sormayın Sizden 3 sene istiyorum 3 yıl sonradan ekonominin düzeldiğini göreceksiniz, görmezseniz ben görevimi yapamamışım demektir' dedi 'Yoksulluğu yeneceğiz, yolsuzlukları, yasakları ortadan kaldıracağız, özgürlükleri yaygınlaştıracağız' dedi Şimdi fakirlik ortadan kaktı mı? Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin Sefalet azaldı mı arttı mı? Dağıtılan kömürlerle, bulgurlarla, fasulyelerle, ramazan çadırlarıyla, Devlet Istatistik Enstitüsü verileriyle apaçık İntihar eden annelerin, babaların tablosuyla, çocuklarını öldüren babalarla besbelli Türkiye'nin bundan böyle her türlü değerin ortadan kalktığı, çözülme dönemine geldiği ortada değil mi? İşsizlik ortadan kaktı mı? İşsizliğin arttığı bir ortamda sefalet köşeye kıstırılmış olur mu?'' 'İZMİT'İN SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞE İHTİYACI VAR' Kocaeli'nin Türkiye'de CHP'nin çok başarılı belediye başkanları çıkardığı bir yer olduğunu bildiren Baykal, şöyle devam etti: ''İzmit'in mutlaka sosyal halkçi belediyeciliğe ihtiyacı var Sefa Sirmen'in yaptıkları ortada Yaşanan yer sarsıntısı felaketi bir belediye başkanı için en büyük imtihan yok midir? Yaptırdığı konutlar, yerleşme merkezleri o depremden yüzünün akıyla çıkmadı mı? Deprem bölgesi, sanayileşme bölgesi, eğri kentleşme, rant kavgasının yürüdüğü bir yer Buraya deneyimli bir sosyal demokrat belediye başkanı gerekli Elinizde böyle bir başkan var mı? Var O hizmetini yaptı, 3 dönem hizmet etti, yani daha eder mi?'' Sefa Sirmen'in CHP İl Başkanlığından ayrıldığını, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için namzet adayı olduğunu gösteren Baykal, salondakilere ''Ben onu aday olarak duyuru edersem siz seçmeyi taahhüt ediyor musunuz?'' diye sordu Salondakilerden olumlu cevap alan Baykal, ''Coşkunuz, inancınız beni mutlu etti Öyle anlaşılıyor oysa İzmit halkı ne istediğini, ne yapacağını biliyor Kararını vermiş durumdadır Umarım her şey gönlünüzce olur'' dedi Baykal, Sefa Sirmen'in elini tutup havaya kaldırarak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını bildiri etti Deniz Baykal, sonra arasında başörtülü kadınların da bulunduğu partiye katılan gruba rozet taktı Arkasından yeni üyelerle, üstünde altı ok bulunan pastayı kesti guncelnet