CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu'nun mahkumiyetinin Yargıtay tarafından onanmasının akabinde kimi milletvekili ve partililer, Vilayet Başkanlığında toplandı.
CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gaye aldı ve 'Sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın ardında koca bir halk var, bunu bir an olsun aklından çıkarma!' dedi.
Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Kaftancıoğlu'na 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' kabahatlerinden verilen 4 yıl 11 ay 20 gün mahpus cezasını onaması ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplumsal medyadan partili milletvekillerine İstanbul Vilayet Başkanlığında toplanma çağırısında bulunmasının akabinde kimi milletvekilleri ve partililer vilayet binasına geldi.
"Terör propagandası yapmış olsaydı, herhalde 6 yıl beklemezdi savcılar"
Burada açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, 6 yıl sonra başlatılan soruşturma, görülen mahkeme ve bugün Yargıtay'dan çıkan sonucun, kararın hukuksuz olduğunu gösterdiğini savundu.
Hamzaçebi, şunları kaydetti:
''O toplumsal medya paylaşımlarını ben de okudum. Hiçbirinde siyasi tenkit boyutunun ötesinde bir söz görmedim. Ne bir hakaret ne bir terör örgütü propagandası. Bu türlü bir şey olsa, bir partinin, CHP'nin İstanbul Vilayet Lideri olan kişi vaktinde terör örgütü propagandası yapmış olsaydı, herhalde 6 yıl beklemezdi savcılar, mahkeme. Yargıtay bugün bu kararı verdiğine nazaran, toplumsal medya paylaşımları üzerinden 10 yıl geçtikten sonra bir karar veriliyor. Bu her şeyin sonu değildir alışılmış ki. Süreci kıymetlendiriyoruz. Partimizin Merkez İdare Heyeti, Genel Liderimiz süreci kıymetlendiriyor.''
Canan Kaftancıoğlu'nun Anayasa Mahkemesine yaptığı bir hak ihlali başvurusu olduğunu hatırlatan Hamzaçebi, ''Bireysel başvurusu vardır. Ben Anayasa Mahkemesinin hukuk konusunda vakit zaman farklı kararlar verse de örneğin milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasında, tutuklamada hukuka uygun karar verdiğini görüyorum. Burada inanmak isterim, Anayasa Mahkemesi Canan Kaftancıoğlu'nun bu başvurusunu hukuk çerçevesinde değerlendirecektir. O denli ummak, ümit etmek istiyorum.'' diye konuştu.
Partililer Kaftancıoğlu'nu bu türlü karşıladı. ????
CHP Vilayet Başkanlığı önünde Canan Kaftancıoğlu ile İBB Lideri Ekrem İmamoğlu'nu yanına alan CHP önderi Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma yaptı.????
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
'Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Erdoğan sen ikiyüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve bir manipülatörsün. Lakin zulmün, küstahlığın artık son buluyor. Erdoğan, yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü mahallelerini sığınmacılara sattığın insanlarımızın gürültüsüdür. Bu gürültü aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü elektriğini kestiğin 4 milyon insanın karanlıktaki sesidir. Milyonların acısının sesidir bu kulaklarında çınlayan ses. Geleceğini çaldığın bu kızgın insanların sesini duyuyor musun? Özgürlüğün müziğini söyleyen insanların sesini duyuyor musun?
Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. Her bir vatandaşın onuruyla ve özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. En karanlık anın, şafağa en yakın vakit olduğunu biliyoruz.
Erdoğan biz göğe baktığımızda sana karşın her şeyin daha güzele gideceğini, bu zulmün de son bulacağını bir defa daha huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün acımasızlıklar, senin zayıflıklarından doğuyor. Evet sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın, biz omuz omuza gelen bir halkız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın ardında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma.
Unutma Erdoğan, bugün Canan nezdinde beden bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan yüreklidir, Canan yavuzdur, Canan bizimdir. Herkes duysun!
21 Mayıs günü Bursa'da miting yapacaktık. Buradan duyuyorum artık mitingin adresi Bursa değil İstanbul'dur. İstanbul'da yapacağız.
Hiç kaygı etmeyin. Zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Yüreğimizle, aklımızla ve halka duyduğumuz sevgiyle yolumuza devam edeceğiz. __Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.'