Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Evet kardeşimi atadım

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Evet kardeşimi atadım
0
40

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
Hatay%2DBuyuksehir%2DBelediye%2DBaskani%2DLutfi%2DSavas%2Da%2Dsorusturma%2D215432%2Ejpg

Hatay Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş, iki kardeşini belediye iştiraklerine atadığı argümanlarıyla ilgili "Evet kardeşimi HATSU özel kalem müdürlüğüne ben atadım fakat liyakata nazaran bir atama oldu. Bu vazifesi hak ettiği için orada. Eğitimiyle, birikimiyle bu misyonu hak ediyor. 5 yıldır bu misyonda. Neden artık gündeme geliyor?" halinde konuştu.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre; CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş’ın kendisini belediyeye bağlı HATSU İdare Şurası Lideri olarak tayin edilmesi gündeme. Ayrıyeten Savaş, kardeşi Metin Savaş'ı da HATSU’ya özel kalem müdürü olarak, öbür kardeşi Mehmet Savaş’ın ise belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’nde saha şefi olduğu olarak atadığı halindeki argümanların gündeme gelmesinin akabinde açıklama yaptı.

'KENDİMİ ATAMAM DİYE BİR ŞEY OLAMAZ'

Hatay Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş, ‘Kendinizi HATSU’ya idare heyeti lideri olarak mı atadınız? Kardeşleriniz belediyede üst seviye yönetici mi?’ sorusuna şu karşılığı verdi:

"HATSU idare şurası lideri filan değilim. Kanun, Büyükşehir Belediye Başkanı’na zati HATSU’nun amirliği misyonunu veriyor. HATSU idare şurasında alınan kararı, kanun gereği Büyükşehir Belediye Lideri olarak ben imzalarım. Kendimi atamam diye bir şey olamaz, bu hak kanun tarafından tüm belediye liderlerine verilmiştir. Yetkimi kanundan alıyorum. Bu misyondan ötürü da para almam kelam konusu değildir. Evet kardeşimi HATSU özel kalem müdürlüğüne ben atadım lakin liyakata nazaran bir atama oldu. Bu misyonu hak ettiği için orada.

'HAK ETTİĞİ SÜRECE MİSYONUNU YAPACAK'

Atama liyakat temeline nazaran yapılmıştır, eğitimiyle, birikimiyle bu vazifesi hak ediyor. Benim kardeşim olması, hak ediyorsa bu vazifeye getirilmemesini gerektirmez. 5 yıldır bu vazifede. Neden artık gündeme geliyor? Hak ettiği sürece, işini yeterli yaptığı sürece o misyonu sürdürecek. Öteki kardeşim Mehmet Savaş’ın ise belediyede resmi bir vazifesi yok. Dışarıdan takviye verir. Lakin para alması kelam konusu değil". 

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt