CHP Eğitim Siyasetlerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Lale Karabıyık, 12 Eylül'de başlayacak 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesi öğrenci ve öğretmenlerin problemleri ile ilgili parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.
Okullarda fizikî eksikler ile paklık ve güvenlik çalışanı üzere eksiklerin devam ettiğini belirten Karabıyık, "Bu bilgiler bize okullardan geliyor. Takımlı yardımcı hizmetli sayısı sorunu var. İŞKUR üzerinden periyodik görevlendirme yapılıyor; ancak bunlar da muhtaçlığı karşılamıyor. Okullarımızın gereksinimi, takımlı yardımcı hizmetli atamasının yapılmış olmasıdır; fakat bunu tekraren söylememize karşın gerçekleştirmediler. Gereğince öğretmen ataması da yapılmamıştır. Şu an en az 100 bin öğretmen muhtaçlığı var, şayet bu atama yapılmazsa büyük meseleler oluşacak, öğrenciler öğretmensiz kalacaktır. Kontratlı, fiyatlı öğretmenlik sistemi ve sıkıntıları devam etmektedir. Öğretmen açıkları fiyatlı öğretmenlik sistemi ile karşılanmaya çalışılmakta ve bu eğitim sisteminin büyük bir ayıbıdır, bu sisteme derhal son verilmelidir" dedi.
Taşımalı eğitim sisteminin bu eğitim periyodunda de devam edeceğini aktaran Karabıyık, "Genel liderimiz, köy okullarının yine açılması ve taşımalı eğitime son verilmesi gerektiğini tabir ediyordu. Kamuoyundan da baskı oluşunca sayın bakan dedi ki '6 bin 900 köy okulunu revize ederek vatandaşın hizmetine açacağız'. Ulusal Eğitim Bakanlığı da bir değişikliğe giderek köy okullarının tekrar açılacağını bir yönetmelik değişikliği ile vurguladı lakin bu türlü bir bütçe ve hazırlık yok. Biz köy okullarını iktidarımızda tekrar açacağız ve köylerde eğitim öğretim tekrar başlayacak, köylerde yaşayan öğrenciler öğretmenlerine kavuşacak" diye konuştu.