Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

CHP'li Vekil: 'AKP Kadar Etkili Doğum Kontrol Yöntemi Görmedim'

CHP'li Vekil: 'AKP Kadar Etkili Doğum Kontrol Yöntemi Görmedim'
0
95

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık 'Yirmi beş yıllık bayan doğum uzmanıyım, AKP kadar tesirli bir doğum denetim metodu görmedim. Vatandaş gerilim, dert içerisinde yani nasıl çocuk yapsın?' dedi.

CHP'li Arık'ın Türkiye'deki doğurganlık düşüklüğü ve sığınmacıların yüksek doğurganlığının araştırılması için Meclis'te verdiği önerge reddedildi. 

Sözcü'nün aktardığına nazaran bahse ait açıklama yapan Arık, Türkiye'deki doğurganlık oranının 2001-2021 arasındaki 20 yılda 2.8'den 1.7'ye düştüğünü söyledi.

Bu oranın Cumhuriyet tarihinin en düşük düzeyi olduğunu kaydeden Arık, “Nüfusumuzun yenilenebilmesi için ise kritik eşik 2,10. Bugün, kritik eşiğin altına 1,7’ye düşürdü bu iktidar. Bu ne demek? Ülkemizde torunlardan daha çok dedeleri göreceğiz demek, ülkemizde artık genç nüfusumuzla övünemeyeceğiz demek, jenerasyonumuzun devamlılığı tehlikeye giriyor demek” dedi.

"İktidar kuşağımızı kurttu"

Gençlerin işsizlik ve ümitsizlikten evlenmediklerini anlatan Arık, şöyle konuştu:

• 'Evlenseler dahi çocuk sahibi olmaya korkuyorlar. Bakınız, 1 kutu bebek mamasının fiyatı 154 lira, 1 paket çocuk bezinin fiyatı 234 lira. Marketler bebek mamasına çalınmasın diye hırsız kilidi takmış bugün; aslında bu hırsız kilidini bu ülkenin hazinesine takmak lazım da… Bu iktidar devrinde kısırlık yüzde 100 artmış. Yani bugün benim ülkemde 2,6 milyon kişi istese dahi çocuk sahibi olamıyor.'

• 'Siz iktidara gelene kadar doğum oranı 2,8, sizden sonra bu oran 1,7’ye düşmüş. Artık ben soruyorum bu aziz millete: Kuşağımızı kurutan kim? Bu ülkeye ihanet eden kim? Kuşağımızı kurutan da, bu ülkeye ihanet eden de işte bu iktidarın ta kendisi.”
Arık, kelamlarını şöyle tamamladı: “Bakın, ben yirmi beş yıllık bayan doğum uzmanıyım, ben bu işin uzmanıyım, ben AKP kadar tesirli bir doğum denetim formülü görmedim, hakikaten görmedim. Zira vatandaş gerilim, ıstırap içerisinde yani nasıl çocuk yapsın? Adam akşam başını yastığa koyduğunda sabah konut kirasını nasıl ödeyeceğini; doğal gaz, elektrik, su faturasının altından nasıl kalkacağını, traktörüne nasıl mazot koyacağını, tarlasına nasıl gübre atacağını düşünüyor.”