iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Hamuru için:
1 su bardağı un 12 su bardağı su 2 adet küçük boy yumurta 60 gram tereyağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı) 12 çay kaşığı tuz Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı Servisi için:
12 su bardağı toz şeker 90 gram bitter çikolata
NASIL YAPILIR?
Su, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu küçük bir tencereye alıp tereyağı eriyene kadar kısık ateşte kaynatın Elenmiş unu azar azar ekleyip sürekli karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın Toparlanan hamuru ocaktan alın Karıştırarak soğumasını sağladıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp bir spatula yardımıyla karıştırarak hamura yedirin Tatlıları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı, kenar kısımları hafif yüksek bir tavada kızdırın Hazırladığınız yumuşak kıvamlı tatlı hamurunu uç kısmına tırtıklı duy takılı krema sıkma poşetine aktarın Tatlıları istediğiniz uzunlukta kızgın yağa bırakın Her tarafı nar gibi kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağı üzerinde kısa bir süre bekletin Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin Sıcak tatlıları bütünüyle toz şekere buladıktan sonra eritilmiş bitter çikolataya batırarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
Hamuru için:
1 su bardağı un 12 su bardağı su 2 adet küçük boy yumurta 60 gram tereyağı (yaklaşık 2 yemek kaşığı) 12 çay kaşığı tuz Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı Servisi için:
12 su bardağı toz şeker 90 gram bitter çikolata
NASIL YAPILIR?
Su, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu küçük bir tencereye alıp tereyağı eriyene kadar kısık ateşte kaynatın Elenmiş unu azar azar ekleyip sürekli karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın Toparlanan hamuru ocaktan alın Karıştırarak soğumasını sağladıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp bir spatula yardımıyla karıştırarak hamura yedirin Tatlıları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı, kenar kısımları hafif yüksek bir tavada kızdırın Hazırladığınız yumuşak kıvamlı tatlı hamurunu uç kısmına tırtıklı duy takılı krema sıkma poşetine aktarın Tatlıları istediğiniz uzunlukta kızgın yağa bırakın Her tarafı nar gibi kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağı üzerinde kısa bir süre bekletin Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin Sıcak tatlıları bütünüyle toz şekere buladıktan sonra eritilmiş bitter çikolataya batırarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın