Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çibörek

Çibörek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çibörek Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN:


*7 su bardağı un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Su
*Temiz paket kağıdı (açtığımız hamurları kağıt arasına koyup, kurumamasını sağlıyoruz)

İÇ MALZEMESİ:


*750 gr az yağlı kıyma kuzu+dana karışık
*3 orta büyüklükte soğan
*3 domates rendesi
*Tuz
*Karabiber
*Su
*BOL SIVI YAĞ VE DERİN TENCEREDE KIZARTILACAK

Çibörek Tarifi Yapılışı Önce hamuru tuz ve su ile yoğuruyoruz, sertçe bir hamur elde ediyoruz Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendiriyor iz Bu arada da içini hazırlıyoruz Soğanı ve domatesi ince olarak rendeliyoruz ve kıymaya ilave ediyoruz, tuz ve karabiberi de ekleyip yarım bardak suyla birlikte karıştırıyoruz, neticede biraz yumuşak bir iç elde ediyoruz (Kıyma suyunu çektikçe az az su eklemelisiniz, bu da içinin sulu olmasını sağlıyor )
Bu işlemler bittikten sonra hamurundan uzun bagetler yapıp 2 parmak eninde kesiyoruz ve ceviz büyüklüğünde pazı yapıyoruz (4550 adet gibi )
Yaptığımız pazıları bir tepsiye dizip üzerini unluyoruz ve yine kuru bir bezle örtüyoruz
Yaptığımız bezeleri merdane yardımı ile 1012 cm çapında açıyoruz ve ortasına bir yemek kaşığı kıyma koyup bir ruletle kapatıyoruz Orta ısıda arkalı önlü kızartıyoruz
 

Similar threads

Türk mutfağı; içerisinde birbirinden lezzetli yemekler, kahvaltılıklar ve hamur işleri barındırıyor. Bu zenginliğe katkı sunan yiyeceklerden biri de meşhur çiğ börek. Temelinde çiböreğin kökeni Kırım Yarımadası'na kadar dayanıyor. Kırım Savaşı'nın tesiriyle alınan göçler, çiöreği Eskişehir'e...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Su 1 soğan 250 kg kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığından biraz az karabiber Yarım çay bardağı su Kızartmak için ayçiçeği yağı Çibörek hazırlanışı Un, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Kolay Çibörek (Çiğ Börek) Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin : *2 Tatlı Kaşığı Maya ( kuru) *1 Çay kaşığı Tuz *1 Çay Kaşığı Şeker *1, 5 Su Bardağı Ilık Su *Aldığı Kadar Un *İç Malzeme herhangi sevdiğiniz bir börek içi olabilir Ben peynirli maydanozlu yaptım *Kızartmak için yağ * Kolay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
ÇİBÖREK ( resimli) çibörek tarifi çibörek nasıl yapılır vaktiyle beri vazgeçemediğimiz tat çibörek anneme babaannemden gelen annemden de bana gelen tarifdilimizde çibörek çiğ börek olarak değişse de eskişehir civarlarında eski adını devam ettirmektedir birkaç günden beri canım nasıl çibörek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Çi börek olarak da bilinen Çiğ börek, Eskişehir’e mahsus olan ve kentin her köşesinde bulunan epeyce sevilen bir lezzet olarak öne çıkıyor. Çiğ böreğin en kıymetli özelliklerinden biri, içine konan kıyma harcının çiğ olarak konulup, pişirilmesidir. Pekala Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,913Kullanıcılar
DerieriSon üye
Üst Alt