iltasyazilim
FD Üye
Çiçek Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 tane bayat ekmek
*4 bardak un
*Yarım paket yaş maya
*Yarım çay bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı şeker
*1 şeker kaşığı tuz
*1 çay kaşığı çörek otu
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 çay kaşığı ezilmiş rezine
Üstü için;
*1 tane küçük soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 kase lor peyniri ya da lor çökelek
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı susam
*1 yemek kaşığı kekik
Çiçek Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Bayat ekmekleri ıslatıp iyice sıkalım Hamur için bütün malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim Üzerini örtüp bir saat bekletelim İçi için bir soğanı rendeleyelim Maydanozları incecik doğrayalım Diğer malzemeleri üzerine ekleyelim ve karıştıralım Eğer kuru olursa biraz daha yağ katabiliriz Mayalanmış hamurumuzu yumurta iriliğinde parçalara bölüyoruz Yağlanmış tepsi üzerine ortadan başlayarak diziyoruz Sonra hazırladığımız içleri hamurların üstlerine parmakla bastırıp yayıyoruz 20 dakika bekletiyoruz Orta hararetteki fırına atıyoruz Ekmekler pişene kadar fırında tutuyoruz Ekmek hamuruna elinizi bastırdığınızda tekrar yukarı kalkıyorsa pişmiş demektir Afiyet olsun
*1 tane bayat ekmek
*4 bardak un
*Yarım paket yaş maya
*Yarım çay bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı şeker
*1 şeker kaşığı tuz
*1 çay kaşığı çörek otu
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 çay kaşığı ezilmiş rezine
Üstü için;
*1 tane küçük soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 kase lor peyniri ya da lor çökelek
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı susam
*1 yemek kaşığı kekik
Çiçek Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Bayat ekmekleri ıslatıp iyice sıkalım Hamur için bütün malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim Üzerini örtüp bir saat bekletelim İçi için bir soğanı rendeleyelim Maydanozları incecik doğrayalım Diğer malzemeleri üzerine ekleyelim ve karıştıralım Eğer kuru olursa biraz daha yağ katabiliriz Mayalanmış hamurumuzu yumurta iriliğinde parçalara bölüyoruz Yağlanmış tepsi üzerine ortadan başlayarak diziyoruz Sonra hazırladığımız içleri hamurların üstlerine parmakla bastırıp yayıyoruz 20 dakika bekletiyoruz Orta hararetteki fırına atıyoruz Ekmekler pişene kadar fırında tutuyoruz Ekmek hamuruna elinizi bastırdığınızda tekrar yukarı kalkıyorsa pişmiş demektir Afiyet olsun