iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tozmaya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Un
İç malzeme:
Böreklik peynir Maydanoz Kenarları için yumurta sarısı Çörek otu
Hazırlanışı;
Ilık sütü, suyu, şekeri ve toz mayayı karıştırıp 15 dakika kapalı kapta ön mayalandırma yapıyoruz
Mayalanan hamura yavaş yavaş un ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz
Hamuru kapalı kapta 1 saat kabarana kadar mayalandırma yapıyoruz
Hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz
Yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz
En üstteki hamur hariç ara katlara çok hafif yağ sürüyoruz
Şekildeki gibi en alttaki hamura zarar vermeden 8 eşit parçaya kesiyoruz
Dışa doğru üst üste katlıyoruz, ortasına peynirli karışımdan yerleştiriyoruz
Peynirli bölüm hariç her tarafına yumurta sarısı sürüp çörek otu çörek otu serpiştiriyoruz
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tozmaya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Un
İç malzeme:
Böreklik peynir Maydanoz Kenarları için yumurta sarısı Çörek otu
Hazırlanışı;
Ilık sütü, suyu, şekeri ve toz mayayı karıştırıp 15 dakika kapalı kapta ön mayalandırma yapıyoruz
Mayalanan hamura yavaş yavaş un ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz
Hamuru kapalı kapta 1 saat kabarana kadar mayalandırma yapıyoruz
Hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz
Yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz
En üstteki hamur hariç ara katlara çok hafif yağ sürüyoruz
Şekildeki gibi en alttaki hamura zarar vermeden 8 eşit parçaya kesiyoruz
Dışa doğru üst üste katlıyoruz, ortasına peynirli karışımdan yerleştiriyoruz
Peynirli bölüm hariç her tarafına yumurta sarısı sürüp çörek otu çörek otu serpiştiriyoruz
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun