Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

çicek değil çocuk yetiştiriyoruz!

çicek değil çocuk yetiştiriyoruz!
0
53

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
çicek değil çocuk yetiştiriyoruz! Kapı komşum David'in beş ve yedi yaşında iki çocuğu var Bir gün yedi yaşındaki oğlu Kelly'ye benzinle çalışan çalışan çim biçme makasıyla nasıl çim biçildiğini öğretiyordu Makinayı çim üstünde nasıl döndüreceğini öğretirken eşi Jan, David'I bir soru sormak için içeri çağırdı David içeri girince, Kelly makinayı çalıştırdı ve çimlerin ortasındaki çiçek tarhına daldı Çiçek tarhı bir anda mahvolmuştu David döndüğünde gördüğü bakış aleyhinde çılgına döndü Tüm komşuların fazla beğendiği, emek emek kendi elleriyle yaptığı çiçek tarhı yoktu bundan böyle David bütün sesini yükseltmeye başlamıştı fakat, Jan dışında çıktı ve David'e ''David, çiçek yok, çocuk yetiştirdiğini unutma!'' dedi Jan bu sözleriyle bana belli başlı baba olarak önceliklerimizin ne olduğunu fazla hoş anımsattı Çocukların kendileri ve ego saygıları, kırabilecekleri veya hasar verebilecekleri herhangi bir bedensel nesneden çok daha önemlidir Bir futbol topunun kırdığı bir cam, dikkat edilmediği için kırılan bir lamba veya mutfakta elden kayıp, kırılan bir tabak zaten kırılmıştır Çiçekler zaten ölmüştür Verilen bu zararı, diğer taraftan ben çocuğumu inciterek, hayat sevincini öldürerek iki katına çıkartmamalıyım **** Birkaç hafta önce kendime spor bir ceket aldım ve dükkan sahibi Mark Michaels ile anne babalık üzerine birazcık sohbet ettik Mark bana eşi ve yedi yaşındaki kızlarıyla dışında yemeğe çıktıkları bir gece kızının masadaki bardağı devirdiğini anlattı Masadaki su temizlenip, anne babası üzülmemesini söyledikleri zaman kızı onlara bakmış ve, ''Biliyor musunuz, size öteki anne babalara benzemediğiniz için teşekkür etmek istiyorum Arkadaşlarımın çoğunun anne babaları böyle bir durumda onlara bağırır ve dahası daha dikkatli olmaları konusunda onlara söylev çekerler Böyle bir şey yapmadığınız için size teşekkür ederim!'' demiş Bir seferinde ben arkadaşlarımla yemekteyken, aynı bir durum oldu Beş yaşındaki oğulları masaya bir kadeh süt döktü Arkadaşlarım çocuklarına bağırmaya başlayınca, ben de bile bile çarptım ve kendi bardağımı devirdim 48 yaşında olmama karşın nasıl halâ aynı şeyi yaptığımı anlatmaya başlayınca, çocuğun gözleri parladı ve anne babası gereken mesajı alıp, çocuklarına bağırmaktan vazgeçtiler Her gün halâ yeni bir şeyler öğrendiğimiz unutmak ara sıra ne dek da basit oluyor **** Geçenlerde Stephen Glenn'den meşhur bir analist bilim adamı hakkında bir hikaye dinledim Bir bilim adamının tıp konusunda yeni ve çok kayda değer buluşları olmuştu Bir gazete muhabiri röportaj yaparken kendisine, ortalama bir insandan nasıl olup da daha öbür ve becerikli bir insan olduğunu sormuş Kendisini diğerlerinden ayıran nitelik neymiş? Bilim adamı bu soruyu ''iki yaşındayken annesinin yaşadığı bir deneyim nedeniyle'' diye yanıtlamış Bilim adamı buzdolabından süt şişesini çıkartmaya çalışırken, şişe elinden kayıp yere düşmüş ve ortalık süt gölüne dönmüş Annesi mutfağa geldiğinde,ona bağırmak, yakınmak veya cezalandırmak yerine, ''Robert, ne değin güzel bir hata yaptın! Daha önce bu kadar büyük bir süt gölü görmemiştim Evet, olan olmuş Hemen birlikte burayı temizlemeden önce azıcık yerdeki sütle oynamak ister misin?'' demiş O da eğilip, oynamış yere dökülen sütle Birkaç dakika daha sonra annesi, ''Robert, bu cins bir şey yaptığında, bunu senin temizlemen ve her şeyi eski haline getirmen gerektiğini biliyor musun? Bunu nasıl gerçekleştirmek istersin? Bir sünger mi kullanalım, bir havlu ya da bir kumaş mi? Hangisini istersin?'' demiş Robert süngeri seçmiş ve birlikte yere dökülen sütü temizlemişler sonradan annesi, ''Biliyor musun, burada yaşadığımız olay, senin iki küçük elinle bir süt şişesini taşıyamadığın fena bir deneyimdi Şu Anda arka bahçeye çıkalım ve şişeyi sula doldurup, senin batmış bir şişeyi düşürmeden taşımanı sağlayalım'' demiş Küçük çocuk şişeyi boğazından iki eliyle tutarsa, düşürmeden taşıyabileceğini öğrenmiş Ne hoş bir ders! Bu ünlü bilim adamı daha sonra, o anda bir hata yaptığı süre bundan korkmaması gerektiğini öğrenmiş Yapılan hataların yeni bir şeyler öğrenmek için çok hoş fırsatlar olduğunu anlamış İşte bilimsel araştırmalardaki deneyler de bu temele dayanır zaten Bir deney başarısız olsa bile, o deneyden çok değerli bilgiler elde edilir Tüm anne babalar çocuklarına, annesinin Robert’e davrandığı gibi davransalar çok daha iyi olmaz mı? **** Son öykümüz de aynı tutumu yetişkinler bağlamında anlatıyor Bu öyküyü birkaç sene önce bir radyo programında Paul Harvey'den dinlemiştim Genç bir kadın işten evine dönerken arabasının çamurluğuyla, bir başka arabanın tamponuna vurmuş Kadıncağız ağlamaya başlamış, çünkü arabası yeniymiş Bu durumu kocasına nasıl açıklayacakmış? Öteki arabanın sürücüsü halden anlayan davranmış, fakat yine de birbirlerine plakalarını ve ruhsat numaralarını vermeleri gerektiğini açıklamış Genç kadın, belgelerinin bulunduğu zarfı açtığında, zarftan yere bir kağıt düşmüş Kağıtta eşinin el yazısıyla şu sözler yazılıymış: ''Sevgilim, bir kaza yaptığında, arabayı yok, seni sevdiğimi unutma!'' **** Derhal bir kez daha çocuklarımızın, maddi şeylerden fazla daha kayda değer olduklarını anımsayalım Bunu aklımızdan çıkarmadığımız süre, çocuklarımız benlik saygısı kazanır ve yüreklerinde sevgi tomurcukları belirir Dünyadaki en hoş çiçek tarhlarından daha hoş bir insan olurlar  

858,505Konular
982,979Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt