iltasyazilim
FD Üye
Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım paket instant maya
*Yarım tatlı kaşığı toz şeker(tarifte yoktu ben ekledim)
*1 5 silme tatlı kaşığı tuz (eğer ekmeği daha az tuzlu seviyorsanız 1 tatlı kaşığı kullanın)
*Yarım çay bardağı süt krema(ayçiçek yağı yada eritililmiş tereyağ da olur)
*45 bardak un(kontrollü kullanın hafif ele yapışmayan bir hamur olana kadar ilave edin)
*Üzerine sürmek için yumurta sarısı bir fiske pudra şekeri, çörek otu ve susam
Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı Ilık sütün ve sütun içine maya şeker tuz ve krema konup hafif karıştırılır ve un yavaş yavaş ilave edilip yaklaşık 15 dakika iyice yoğurulur ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ve ağzı örtülüp yaklaşık 1 saat mayalandırılır Mayalanan hamur 7 parçaya yada 14 parçaya bölünür (yani 2 adet küçük çiçek ekmek istiyorsanız 14 parça 1 tane büyük çiçek ekmek yapmak isterseniz 7 parçaya bölüyoruz ) ve düzgünce yuvarlıyoruz hamurları yağlı kağıt serilmiş (ben yağlı kağıdın altına çok az yağda sürdüm)kalıba koyup tekrar ılık yerde mayalanması için bırakıyoruz (ben daha hızlı mayalanması için fırını ılıtıp içinde mayalandırıyorum) Mayalanan hamurumuzun üzerine yumurta sarısını sürüp (yumurta sarısının içine bir fiske pudra şekeri koymayı unutmuyoruz bu ekmeğinizin üzerinin daha parlak gözükmesi için )susam ve çörek otu Serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun Not (fırınında pişirme sorunu olacağını düşünenler bu hamurla 2 çiçek ekmek yapın)
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım paket instant maya
*Yarım tatlı kaşığı toz şeker(tarifte yoktu ben ekledim)
*1 5 silme tatlı kaşığı tuz (eğer ekmeği daha az tuzlu seviyorsanız 1 tatlı kaşığı kullanın)
*Yarım çay bardağı süt krema(ayçiçek yağı yada eritililmiş tereyağ da olur)
*45 bardak un(kontrollü kullanın hafif ele yapışmayan bir hamur olana kadar ilave edin)
*Üzerine sürmek için yumurta sarısı bir fiske pudra şekeri, çörek otu ve susam
Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı Ilık sütün ve sütun içine maya şeker tuz ve krema konup hafif karıştırılır ve un yavaş yavaş ilave edilip yaklaşık 15 dakika iyice yoğurulur ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ve ağzı örtülüp yaklaşık 1 saat mayalandırılır Mayalanan hamur 7 parçaya yada 14 parçaya bölünür (yani 2 adet küçük çiçek ekmek istiyorsanız 14 parça 1 tane büyük çiçek ekmek yapmak isterseniz 7 parçaya bölüyoruz ) ve düzgünce yuvarlıyoruz hamurları yağlı kağıt serilmiş (ben yağlı kağıdın altına çok az yağda sürdüm)kalıba koyup tekrar ılık yerde mayalanması için bırakıyoruz (ben daha hızlı mayalanması için fırını ılıtıp içinde mayalandırıyorum) Mayalanan hamurumuzun üzerine yumurta sarısını sürüp (yumurta sarısının içine bir fiske pudra şekeri koymayı unutmuyoruz bu ekmeğinizin üzerinin daha parlak gözükmesi için )susam ve çörek otu Serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun Not (fırınında pişirme sorunu olacağını düşünenler bu hamurla 2 çiçek ekmek yapın)